ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να αποτελέσει αφετηρία για ταξικούς αγώνες

Στις 10 το πρωί, αύριο, Πέμπτη, η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια

Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004

Eurokinissi

Κάλεσμα ώστε η αυριανή απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο να αποτελέσει αφετηρία για την οργάνωση δυναμικών ταξικών αγώνων σε σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση δίνουν καθημερινά τη μάχη στους χώρους δουλιάς, στις υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και αλλού. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους αύριο στην προσυγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κοραή.

«Οπλο» στα χέρια των εργαζομένων στο δημόσιο αποτελεί το πλαίσιο πάλης που προβάλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ένα πλαίσιο συνδυασμένων αιτημάτων που απαντάει στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και παίρνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο δημόσιο, διευκολύνει τη συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και την κοινή διεκδίκηση. Αναδεικνύει την αιτία των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από την ακολουθούμενη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αποκαλύπτει τη συνενοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που στέκονται παθητικοί συναινετικοί θεατές της πραγματικότητας.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να διεκδικήσουν κατώτατο μισθό 1.200 ευρώ, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς προϋποθέσεις, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των εργαζομένων και αύξηση για το μεγάλο κεφάλαιο, κλπ. Να εγκαταλείψουν μαζικά τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ.

Ειδικότερες αποφάσεις για τη συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Αγωνιστικά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων στους ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Υπογραμμίζει ότι η απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων καθώς τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ συνεχίζουν να διαιωνίζονται και να οξύνονται εξαιτίας της πολιτικής τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Να προβάλουν αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και στο χτύπημα που δέχονται το δημόσιο σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι σ' αυτό, καλούν τους γιατρούς αλλά και τους υγειονομικούς των νοσοκομείων οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών.

Στην Πάτρα

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, αύριο, Πέμπτη, τους εργαζόμενους στο δημόσιο καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ, τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι «να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της απεργίας και να κατέβουν στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας αιτήματα και στόχους που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες». Παράλληλα, επιτέθηκαν στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και του τοπικού παραρτήματος που με τη στάση τους υπονομεύουν την απεργία που οι ίδιοι κήρυξαν. Ενδεικτικό της απροθυμίας τους να ηγηθούν του αγώνα των εργαζομένων είναι ότι από τα 40 δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία στην Αχαΐα έχουν συνεδριάσει ενόψει της αυριανής απεργίας μόλις τέσσερα, ενώ δεν έχει προκηρυχτεί ούτε καν απεργιακή συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «φουλ» οι μηχανές για την πανυγειονομική απεργία στις 23/2 (2022-02-16 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική απεργία (2013-01-31 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ (2012-02-23 00:00:00.0)
Στο Δημόσιο (2010-01-29 00:00:00.0)
Πανυγειονομική συμμετοχή με συνέχεια (2001-05-17 00:00:00.0)
Πρόγευση ανθυγιεινού «διαλόγου» (2001-05-15 00:00:00.0)