Αν δεν είσαι λύση, είσαι το πρόβλημα
Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν παύει να προπορεύεται στην κατεύθυνση των μέτρων μεγαλύτερης ακόμη λιτότητας, συντρέχοντας έτσι τα μέτρα που μεθοδεύει η κυβέρνηση, παραπέμποντας την πραγματοποίηση των προεκλογικών της υποσχέσεων για το ...2007!

Ανατρέχοντας στους τίτλους τεσσάρων εφημερίδων που καλύπτουν το πολιτικό φάσμα, καταγράψαμε τα ακόλουθα:

ΒΗΜΑ: Μαύρες τρύπες στα (ασφαλιστικά) Ταμεία - Το ΙΚΑ γονατίζει υπό το βάρος των χρεών του - πως ανέβαζαν - (σ.σ. και θα ανεβάζουν) τις τιμές τα αχόρταγα σουπερμάρκετ - Επιβράδυνση της οικονομίας και έλλειμμα 3,5% - Πιέσεις της ΕΕ για μέτρα - Τα δάνεια πνίγουν τα νοικοκυριά - Το Βατερλό του κ. Αλογοσκούφη - (στις Βρυξέλλες) - παίρνουν δάνεια για να εξοφλήσουν άλλα δάνεια - πάγωσαν τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τηλε-ριάλιτι με έπαθλο μια θέση εργασίας - Εκστρατεία για τη μείωση - (κατανάλωσης) - πετρελαίου - Στο ύψος ρεκόρ του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν φτάσει τα κεφάλαια που διαχειρίζονται οι επενδυτικές τράπεζες - Τραμ και προαστιακός πηγαινοέρχονται άδεια - Ατέλειωτη ταλαιπωρία για την έκδοση της πολυπόθητης άδειας εργασίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σκληρότερα μέτρα (από την Ελλάδα) - ζητά η ΕΕ - Ποιοι ανεβάζουν τις τιμές - Εκτίμηση της ΕΕ ότι το έλλειμμα θα είναι πάνω από το 3% - υπό «παρατήρηση» οι εξοπλιστικές μας δαπάνες. Το κύκλωμα του πετρελαίου κερδίζει, οι καταναλωτές πληρώνουν - ΟΤΕ φεύγουν 3.500 εργαζόμενοι - Πιέσεις του ECOFIN για σκληρότερα μέτρα. Διαφημίζεται η Ολυμπιάδα (και) μετά τη ...λήξη της. Παραβάσεις στον Υμηττό. Ο Εύηνος από ποτάμι έγινε ...γέφυρα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η κυβέρνηση προωθεί αντιδραστικές οικονομικές αναδιαρθρώσεις. Χρειάζεται συντονισμός δράσης στον τομέα της Υγείας. Σε πορεία αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματο-βιοτεχνών και εμπόρων. Οι αγρότες καταγγέλλουν: Μας αποτελειώνουν. Στα 479 ευρώ η μέση σύνταξη του ΙΚΑ. Και οι Θέσεις μας για το Συνέδριο απαντούν: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ