ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Συνεχίζουν αγωνιστικά!
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004

Με νέα 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού απαντούν οι συμβασιούχοι του ενάντια στο «πογκρόμ» απολύσεων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και μάλιστα στο υπουργείο όπου προΐσταται ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι η βιασύνη της ηγεσίας του ΥΠΠΟ να «ξεκαθαρίσει» τους συμβασιούχους εκφράστηκε και με τις αιτήσεις της προς τη δικαιοσύνη να ανακληθεί η διαταγή του δικαστηρίου για προσωρινή επιστροφή μερικών συμβασιούχων στις δουλιές τους, κάτι που τελικά κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα. Αποδεικνύοντας και έτσι ότι το μόνο που φοβάται η κυβέρνηση είναι η κλιμάκωση και μαζικοποίηση των αγώνων.

Σύμφωνα με καταγγελίες συμβασιούχων, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει με διάφορους τρόπους τα τεράστια υπηρεσιακά κενά που δημιουργούν οι απολύσεις, μεταξύ αυτών και με την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Stage) μέσω ΟΑΕΔ, τα οποία βέβαια θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέας «γενιάς» συμβασιούχων - εργασιακών «ομήρων», με ημερομηνία λήξης φυσικά.

Να σημειωθεί ότι έστω και αργά συστάθηκαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στο ΥΠΠΟ που θα εξετάσουν τις αιτήσεις των συμβασιούχων, σύμφωνα με το «περίφημο» Προεδρικό Διάταγμα. Οπως έχει ομολογηθεί το καλοκαίρι από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα μονιμοποιηθούν και οι περισσότεροι θα απορριφθούν, με την «καραμέλα» της «ενισχυμένης μοριοδότησης»... όταν και αν προκηρυχτούν θέσεις μονίμων.