ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Σε απόσταση βολής
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004

Sportidea

Το πρώτο γκολ του Ριβάλντο κόντρα στον ΠΑΟΚ
Βαθμολογικές διαφοροποιήσεις, όχι όμως και ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις του πίνακα, είχαμε με την ολοκλήρωση και της 6ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ παρέμεινε πρώτη αλλά την πλησίασαν στο ένα ...βήμα οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός. Στα θετικά καταγράφεται το καλό θέαμα σε αρκετά γήπεδα και ορισμένα εντυπωσιακά γκολ. Στα αρνητικά η επιβεβαίωση της ψαλίδας, σε επίπεδο δυναμικότητας, ανάμεσα στους «αιώνιους» και στις άλλες ομάδες.

Αρης και ΑΕΚ έδωσαν «σάρκα και οστά» στη ρήση «στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος». Καμιά από τις ομάδες πάντως δεν έχασε, σε αντίθεση με το άθλημα. Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο και απλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο ανεκτοί. Αντίθετα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνδύασαν τις άνετες νίκες τους και με θέαμα. Στο «Καραϊσκάκη» οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια καλή προπόνηση, ενόψει του παιχνιδιού με τη Μονακό. Ο Ριβάλντο πέτυχε τα πρώτα του γκολ αλλά την παράσταση έκλεψε αναμφισβήτητα το τελευταίο των γηπεδούχων (Καστίγιο), που ήταν από τα ομορφότερα που έχουν σημειωθεί (τουλάχιστον) στην Ευρώπη. Στον ίδιο δρόμο και ο Παναθηναϊκός. Γυμνάστηκε καλά, για το παιχνίδι με την Αρσεναλ, κέρδισε άνετα και είχε το δικό του γκολ για Οσκαρ. Επίσης, το τελευταίο του, με τον Μπικόφσκι.

Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων μεγάλη κερδισμένη η γηπεδούχος Καλαμαριά, που επικράτησε της Κέρκυρας με 3-0. Βέβαια, η διαφορά δυναμικότητας δεν αντικατοπτρίζεται σωστά στο σκορ. Ομως, η ουσία είναι πως οι «Πόντιοι» μαζεύουν βαθμούς - είναι 7οι - που στη συνέχεια ίσως αποδειχτούν καθοριστικοί.