«Χρωστήρες» γυναικών
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004

Εργο τηςΝ. Παπασπύρου
Συνθέσεις με κυρίαρχη την ανθρώπινη φιγούρα παρουσιάζει η Νίκη Παπασπύρου στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 11 του Νοέμβρη (8μ.μ.) στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλεξ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό). Πρόκειται για έργα δουλεμένα σε μουσαμά ή χαρτί με ακρυλικά χρώματα, τα οποία αναφέρονται στο χώρο, το χρόνο και τις προσωπικές αναζητήσεις. Κύριο χαρακτηριστικό τους, το χρώμα και ο έντονος σχεδιασμός στα περιγράμματα. Οπως σημειώνει η ζωγράφος «... η αιτία, η αρχή, ήταν το φως. Αυτό ξεδίπλωσε τις πτυχές της ημέρας, φανέρωσε τα γεγονότα, χάραξε και έσβησε τα περιγράμματα. Κατέλυσε, σύνθεσε. Φως απ' το φως, αποκάλυψε τη ζωγραφική επιφάνεια». Διάρκεια έως 2 του Δεκέμβρη.

Εγκαινιάστηκε χτες στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών), έκθεση έργων της Κικής Κασόλα - Αλιβιζάτου. Πρόκειται για ζωγραφική με κλωστές, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 του Νοέμβρη.

Δέκα ψηφιδωτά και 20 ζωγραφικά έργα παρουσιάζει η Αγγελική Κοκονάκη στην έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη (Χαρ. Τρικούπη 14, Χανιά). Διάρκεια έως τις 14/11.

Το Πολιτιστικό στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής) φιλοξενεί μία επιλογή της πρόσφατης εικαστικής δημιουργίας των: C. Schmidt και A. Ashoff. Η έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 5/11 (7.30μ.μ.), περιλαμβάνει μια σειρά κατασκευών με μέταλλο και έργα ελεύθερης και εφαρμοσμένης τέχνης με ένθετα αντικείμενα σε λινό, υφασμένο με το χέρι. Θα διαρκέσει έως τις 19/11.

Εγκαινιάζεται στις 16 του Νοέμβρη στο κάτω επίπεδο της αίθουσας τέχνης «Αστρολάβος δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), έκθεση ζωγραφικής της Γιολάντας Ζαχαράκη. Με θέματα που αντλεί από τη φύση, η Γ. Ζαχαράκη δημιουργεί συνθέσεις που παραπέμπουν στο «Παιχνίδι της ζωής». Διάρκεια έως 1/12.

«Μάτι και ψυχή» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Μπρ. Καραβία, που εγκαινιάζεται στις 5 του Νοέμβρη (7μ.μ.) στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα (Βασ. Αλεξάνδρου 1, Ναύπλιο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28/11.