ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004

Πέτρος Κορωνιός
Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, στελέχους του ΚΚΕ, τα εξαδέλφια του Κρυστάλλω και Νίκος, Λίτσα, Καίτη και Νίκη και τα ανίψια του Ανδρέας και Χριστίνα, Γιώτα και Βούλα προσφέρουν, μέσω ΚΟ Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη, 100 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου και αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΓΑΝΑ προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η γυναίκα του Ιουλία Σαγανά

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα λαϊκών αγώνων, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Φωτεινή Παπαγιάννη

* * *

Φωτ.

Στις 28 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια και 5 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Κούλα

Τα παιδιά του Κατερίνα - Γιώργος

* * *

Στη μνήμη της ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΑΤΖΩΡΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η αδελφή της Χαρίκλεια προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

* * *

Φωτ.

Τον Αύγουστο του 2003 έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΩΝΗΣ. Γεννήθηκε στη Σμύρνη. Μικρό παιδί με την οικογένειά του ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην Πάτρα. Από τα μικρά χρόνια του στη βιοπάλη γνώρισε στο πετσί του την εκμετάλλευση.

Βασίλης Σαγανάς
Στρατιώτης, πήρε μέρος στον πόλεμο στα Αλβανικά βουνά ενάντια στον ιταλικό φασισμό.

Μετά την κατάρρευση του μετώπου από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησε τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές ως την Απελευθέρωση της πατρίδας.

Μέλος του ΚΚΕ δοκιμάζει, μετά την Απελευθέρωση, τις διώξεις του αντιδραστικού κράτους της Δεξιάς και του Κέντρου. Είκοσι δύο συναπτά χρόνια εξορίες σε Αϊ Στράτη, Γυάρο. Λίγα χρόνια ανάπαυλα και η φασιστική χούντα των συνταγματαρχών το 1974 τον ξαναστέλνει στην εξορία σε Γυάρο, Λακκί, Παρθένι.

Μετά την πτώση της δικτατορίας, μαζί με άλλους κομμουνιστές, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση των οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πάτρα και στο Νομό Αχαΐας.

Αντιμετώπισε αταλάντευτα τις δυσκολίες και επιθέσεις που δέχτηκε το Κόμμα από οπορτουνιστές και άλλους πολιτικούς και ταξικούς αντιπάλους. Αγωνίστηκε όλα τα χρόνια που έζησε ελεύθερος στην Πάτρα για την ανάπτυξη της ΠΕΑΕΑ και τη διάδοση των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του Στέλιου Αρώνη η Ζωή Χριστίδου προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού - Νέας Ιωνίας.

* * *

Στη μνήμη του ακούραστου αγωνιστή μαρξιστή - λενινιστή, ανθρώπου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, εγκάρδιου φίλου μου, που δεν ξεχνώ, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, 50 ευρώ με την ευχή για επιτυχίες.

Νίκος Σ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και του κουνιάδου μου ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου, 20 ευρώ.

Κατίνα Δημητρακόγιαννη

* **

Στη μνήμη του φίλου μου ΤΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Νίκος Στιλπνόπουλος

Eurokinissi

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
* * *

Στις 16 Οκτώβρη 2004 έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο της μάνας μου.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΔΕΗ Πειραιά της ΚΟ Αθήνας, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

Γλυνατσής Σκεύος

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΟΥ Μακρονησιώτη και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Υμηττού.

Η γυναίκα του Τρανού - Δήμου

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΑΡΑ, συνεπή αγωνιστή στις νόμιμες και στις παράνομες συνθήκες ζωής και δράσης του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Οι σύντροφοί του του παράνομου «Ριζοσπάστη» της περιόδου 1967-1974 Νίκος και Νάσα Θεοδωροπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ερμιόνης, 100 ευρώ.

Αργύρης Μπουγιούρας - Μιχάλης Δρουγκάκης



Κούλα Χριστοδουλίδου


Νικόλαος Χριστοδουλίδης


Στέφανος Δημητρακόγιαννης


Δημήτρης Κωστελένος