Τα ίδια...
Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ δεν άλλαξε και οι πάντες - στην Ελλάδα - στρέφουν εκεί την προσοχή τους. Να τους θυμίσουμε πάντως ότι και η πολιτική και η πρακτική των ελληνικών κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ πριν και ΝΔ τώρα, ...επίσης δεν άλλαξε.

Οι «συμβατικές υποχρεώσεις», όπως λένε την πρόσδεση της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, υφίστανται, τα ελληνικά στρατεύματα πάνε κι έρχονται στο Αφγανιστάν και η βάση της Σούδας παραμένει κανονικότατο προτεκτοράτο και μάλιστα με ...ραδιοφωνικό σταθμό.

Το «αντιτρομοκρατικό δόγμα» των ΗΠΑ άλλωστε θα έμενε στη θέση του ό,τι και να γινόταν στις αμερικανικές εκλογές, δεμένο άρρηκτα με τις ...αντίστοιχες συμπληρώσεις που του παρέχει η ΕΕ και αναφέρονται ρητώς στο περίφημο «ευρωσύνταγμα».

Οσοι λοιπόν πράγματι αντιτίθενται στην πολιτική Μπους και σε όλους τους παράγοντες που τη στηρίζουν, θα έχουν θαυμάσιες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον να το αποδείξουν. Αν μπορούν φυσικά...

ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Μήπως έρθει στη Βουλή κανένα νομοσχέδιο ...συμβιβασμού της κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης;

Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος και Κακλαμάνης) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και, βέβαια, η δήλωση του πρώην προέδρου, περί ...πιασίματος «πισινών», είχε την τιμητική της στα κανάλια.

Αραγε, τόσα χρόνια πώς ...επιβίωσαν όταν η δική τους κυβέρνηση έκανε όχι απλά συμβιβασμούς με όσα αποκαλούνται διαπλεκόμενα, αλλά πλήρη εκχώρηση των πάντων; Πώς έγινε και ουδείς έκανε επί της ουσίας καταγγελίες για οτιδήποτε;

Για το δικό τους καλό ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο μια και κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα καταλαβαίνει, και τι παιγνίδια παίζονται (ακόμη και χωρίς να ξέρει λεπτομέρειες), και ποιος εξυπηρετεί ποιον.



Παπαγεωργίου Βασίλης