Τα «διαίρει και βασίλευε»...
Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ «χαζεύοντας» αυτές τις μέρες τις αμερικανικές εκλογές πίστεψαν ότι οι ΗΠΑ είναι μακριά, μάλλον οι εξελίξεις αναφορικά με την ΠΓΔΜ αποδεικνύουν ότι όχι μόνο είναι ...δίπλα μας, αλλά προσπαθούν και να μπουν ...ανάμεσά μας.

Γιατί, βέβαια, οι όποιες αμερικανικές κινήσεις παραπέρα εμπλοκής στη Βαλκανική μόνον αθώες δεν είναι και μόνο καλό δεν μπορούν να προκαλέσουν. Αλλωστε, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις περιοχές όπου εμπλέκονται οι ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον.

Οσο για εκείνους που ...διακαώς ζητούν παρέμβαση και θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το όλο θέμα, ίσως αξίζει να τους θυμίσουμε ότι η διάλυση της πρώην ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια το αιματοκύλισμα της χώρας αυτής δεν έγινε μόνον από τις ΗΠΑ.

Είναι βέβαιο, μάλιστα, ότι την παραπάνω πραγματικότητα τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι «αντιπολιτευόμενοι» θα προσπαθήσουν να την αποκρύψουν χωρίς να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τον πολύμορφο εθνικισμό. Προσοχή!

ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ο υπουργός Εσωτερικών συνιστά με εγκύκλιό του να προσεχτεί ο τρόπος με τον οποίο συγκροτούνται τα «γαλάζια» υπηρεσιακά συμβούλια στον δημόσιο τομέα (υπεύθυνα για προαγωγές, προσλήψεις κλπ.), μπορεί κανείς να καταλάβει τι ...πραγματικά γίνεται.

Προφανώς ...δεν κρατιούνται τα «γαλάζια παιδιά» και θέλουν να αναλάβουν τα ηνία του δημόσιου τομέα που μέχρι πρότινος είχαν τα «πράσινα». Φυσικά, υπό τέτοιες συνθήκες η «αξιοκρατία» και άλλες τέτοιες έννοιες πάνε περίπατο.

Οσο για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα; Αυτή έχει χαθεί από καιρό, μια και 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ και μια... βιαστική Νέα Δημοκρατία δεν αφήνουν σχεδόν κανένα περιθώριο. Το Δημόσιο για μια ακόμα φορά γίνεται «τσιφλίκι» και οι «τσιφλικάδες» δυσκολεύονται να κρατήσουν ακόμη και τα προσχήματα.



Παπαγεωργίου Βασίλης