Τριπλά εγκαίνια
Σάββατο 6 Μάη 2000

Εργο της Ιόλης Ξιφαρά
Τρεις ενδιαφέρουσες εκθέσεις εγκαινιάζονται την Τρίτη στις αίθουσες τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Στο κάτω επίπεδο παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής της Ιόλης Ξιφαρά με τίτλο «Ανθη του έρωτα - Φως στο σκοτάδι - Ιούνιος 1999». Μια σειρά ανθρωποκεντρικών κυρίως συνθέσεων, πολυπρόσωπων και πολυμορφικών, αναπτύσσονται δυναμικά στη νέα της δουλιά, με τη γνωστή χειρονομιακή της γραφή, συνδυάζοντας την ενεργειακή δύναμη των χρωμάτων με μια ονειρική πνοή που εκπέμπουν.

Στο επάνω επίπεδο φιλοξενείται έκθεση κατασκευών της Ειρήνης Ηλιακοπούλου. Οι κατασκευές της Ειρ. Ηλιακοπούλου, ίχνη και συγκερασμός από την ίδια την καθημερινότητα, αναδύονται μέσα από ένα παζλ από ετερόκλητα υλικά, αυτόνομα, αυτοτελή, αλλά και οικεία, που συνθέτουν ενίοτε την ίδια μας τη ζωή.

Στο μεσαίο επίπεδο παρουσιάζονται φωτογραφίες του Παναγιώτη Πλουμή . Δεκατέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες απλών και φιλικών Κουβανών, σε ανεπιτήδευτες στάσεις, σε στιγμές της καθημερινής ζωής στο δρόμο, στη γειτονιά, στους χώρους εργασίας, αποτελούν το υλικό της έκθεσης. Το επιδιωκόμενο σ' αυτή τη δουλιά του Π. Πλουμή είναι η απεικόνιση της ανθρώπινης ζεστασιάς, της φιλικής διάθεσης και του ιδιαίτερου χρώματος και ατμόσφαιρας της γοητευτικής αυτής χώρας. Μια απεικόνιση χωρίς στοιχεία συγκινησιακής ή αναμνηστικής τουριστικής φωτογράφισης.

Και οι τρεις εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 27 του Μάη.