Τα μικρά...
Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΑΨΕ ΧΤΕΣ ο «τσακωμός» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για το ποιος ψεύδεται και ποιος όχι στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και των χειρισμών που έγιναν. Μόνο και μόνο για να μας πείσει ότι ...ψεύδονται και οι δύο.

Γιατί ψέμα δεν είναι μόνο το να παραθέτεις ανακριβή στοιχεία, αλλά και το να αποκρύπτεις την πραγματικότητα, καλλιεργώντας αυταπάτες. Και σε αυτό το «σπορ» επιδίδονται αμφότεροι.

Γιατί, βέβαια, αποκρύπτουν την αλήθεια όταν δεν ασχολούνται καν με το «πού το πάνε» οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια (ούτε καν αναφερόμενοι στο πρόσφατο παρελθόν) και φυσικά καλλιεργούν αυταπάτες, όταν μας μιλούν για ...ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Τελικά, όσο πιο «μεγάλες» δυνάμεις (όπως οι ΗΠΑ) μπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, τόσο πιο ...μικροί δείχνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Κι όταν λέμε μικροί δεν εννοούμε σε ισχύ. Μικροί για να εκφράσουν την ανάγκη για ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και εθνική κυριαρχία.

Πραγματικά πολύ μικροί...

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι (και) αυτή τη φορά ουδείς υπεύθυνος και κανείς αρμόδιος για την πολιτική προστασία δεν υπέθεσε ότι αρχές Νοέμβρη μπορεί να βρέξει; Κανείς δε σκέφτηκε ότι πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μην «πνιγούν» ολόκληρες περιοχές της Αθήνας;

Είπαμε, οι κλιματολογικές συνθήκες στον πλανήτη έχουν όντως αλλάξει, αλλά, όπως και να 'χει, το φθινόπωρο βρέχει, μερικές φορές τουλάχιστον. Ευτυχώς ακόμη δε βρέθηκε κανείς να μιλήσει για ... «πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Φαίνεται πως αυτές τις δικαιολογίες μάς τις κρατάνε γι' αργότερα. Χειμώνας έρχεται - σκέφτονται - όλο και κάποιο ρέμα θα πλημμυρίσει, όλο και κάποια χωριά θα αποκλειστούν από τα χιόνια, όλο και κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα...