Ολες τις ρουκέτες τώρα κάφτες*
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Από πού να πιαστείς; Από το χαφιέ που βρήκε τέτοιες μέρες να μας θυμίσει τη δράση του στην ΥΕΝΕΔ; Τους φονιάδες που τολμάνε τέτοια μέρα να αντιγράψουν τον Γκέμπελς; 'Η, κάτι χαιρέκακες αναλύσεις που συνοδεύουν τίτλους ντροπής;

Κρατάμε την ανταπόκριση από τη Ραμάλα. Τουλάχιστον είναι μία έντιμη αποτύπωση μιας εικόνας

Κρατάμε κι ένα μικρό παράθυρο ελπίδας από εκείνες τις δυνάμεις που τουλάχιστον είπαν έγκαιρα το όχι τους.

Στο καλάθι η αφήγηση του καπετάνιου που ξέχασε γιατί έμειναν χωρίς τροφή 2.500 Παλαιστίνιοι μαχητές καταμεσής του πέλαγου. Ξεχνά ότι δεν ήταν μόνος στο «Οδυσσέας Ελύτης».

Κρατάμε το δούλεμα για το ασφαλιστικό. Οπου ο ένας υπουργός ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση κι ο άλλος σπεύδει να καθησυχάσει. Το ωραίον του πράγματος είναι ότι ο δημοσιογράφος διαπιστώνει «απρόσμενη συναίνεση» από τη ΓΣΕΕ που πήγε να εφαρμοστεί ο νόμος Ρέππα!

Για τον Γκαργκάνα κι όσους σπεύδουν να τον προστατέψουν αρκούν οι μούτζες όσων είναι πανί με πανί την ώρα που διαβάζουν για «εξωφρενικές αυξήσεις μισθών».

Το δίδυμο Σάμος - Κύπρος είναι αποκαλυπτικό. Προφανώς μετά την καταχώριση του αεροδρομίου της Τύμπου τα αεροπλάνα που απαγορεύει η Τουρκία να προσγειώνονται στη Σάμο θα πετάγονται δίπλα.

Βαριά η μέρα

*Νίκος Καββαδίας, Black and White/Πούσι


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ