ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμικό «παρών»!

Πέντε μαχητικές συγκεντρώσεις στο νομό Λάρισας, μαζικές συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004

Eurokinissi

Συγκέντρωση στην πλατεία της Καρδίτσας
Μαζικό και δυναμικό «παρών» στην αγροτική κινητοποίηση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), έδωσε η Θεσσαλία, με μαχητικά συλλαλητήρια και αγωνιστικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις νομούς της περιοχής.

Στη Λάρισα έγιναν πέντε συλλαλητήρια, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αγρότες με πάνω από 200 τρακτέρ, σε επαρχίες και χωριά του νομού και συγκεκριμένα στα Φάρσαλα, στον Τύρναβο, στην Αγιά, στον Πλατύκαμπο και στη Νίκαια.

Στα Φάρσαλα, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού, ενώ στους γύρω δρόμους οι αγρότες είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους. Εκεί ήταν σιτοπαραγωγοί που έχουν την παραγωγή απούλητη, ντοματοπαραγωγοί, που είδαν τα προϊόντα τους να σαπίζουν στα χωράφια και βαμβακοπαραγωγοί που ανησυχούν έντονα για το τι «μέλει γενέσθαι» με την καλλιέργειά τους. Για την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα μίλησε ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), όπως και οι Β. Νικολόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ και Θ. Τσαλόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΕΟΑΣΛ.

Το πρόβλημα των σταφυλοπαραγωγών, που είτε έδωσαν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, είτε αυτά σάπισαν στο χωράφι, κυριάρχησε στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες της επαρχίας, με δεκάδες τρακτέρ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ν. Μπαντόγιας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, ενώ παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Γιάννουλης και Αμπελώνα, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ.ά.

Τρακτέρ στους δρόμους των Φαρσάλων...
Και στην Αγιά εκατοντάδες ήταν οι αγρότες - μηλοπαραγωγοί, κερασοπαραγωγοί, πατατοπαραγωγοί κ.ά. - που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία. Μίλησαν ο Δ. Χατζής, μέλος της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΥ, ο Π. Σίμος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου, ο Στ. Ζεϊκος, μέλος της διοίκησης της ΕΟΑΣΝΛ. Παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, εκπρόσωποι της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σε Καρδίτσα - Τρίκαλα

Αισιόδοξη και ελπιδοφόρα αρχή των νέων αγώνων σήμανε και η συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών, ιδιαίτερα των νέων, στο συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, στην πλατεία Δικαστηρίων. Ταυτόχρονα, το μήνυμα της κοινής δράσης των αγροτών με τα άλλα λαϊκά στρώματα έστειλε η συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων φορέων του νομού. Ανάμεσά τους πολλοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους Καρδίτσας, Αρνης, Σοφάδων, Παμίσου, Ταμασίου, Καλλιφωνίου, Μητρόπολης, Σελλάνων, Παλαμά, Πλαστήρα, Μουζακίου κ.ά. Παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου κ.ά,.

«Το μέλλον και η προοπτική της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας υπέρ των μικρομεσαίων παραγωγών και του λαού της χώρας μας βρίσκεται σε σύγκρουση με την ΚΑΠ και τα μεγάλα συμφέροντα που την εκπροσωπούν», τόνισε στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας. Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε και ο Νομάρχης Καρδίτσας, Β. Αναγνωστόπουλος.

Ημερήσιος Κήρυκας

...και στον Τύρναβο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το συλλαλητήριο στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αγρότες του νομού, με τη συμμετοχή τους, έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μιλώντας ο Σπ. Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», τόνισε πως ο αγώνας αυτός επιβάλλεται να συνεχιστεί, γιατί μόνο έτσι θα έχουν μέλλον οι μικρομεσαίοι αγρότες. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού.