Τα πλαστά...
Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΠΟΡΕΙ Η «Γιουροστάτ» να λέει ότι η Ελλάδα μπήκε με «πλαστά στοιχεία» στην Ευρωζώνη, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι οι Ελληνες μπήκαν με ...πλαστές υποσχέσεις και μάλιστα κοινές, από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Για «σταθερή οικονομία», «ισχυρά νομίσματα», «ανάπτυξη» και «ευημερία», μας έλεγαν και σίγουρα τόσα χρόνια μετά, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πόσο ...παραμύθια ήταν όλα αυτά.

Γιατί, βεβαίως, η οικονομία είναι επαρκώς σταθερή, αλλά μονίμως στην κατεύθυνση της λιτότητας. Το νόμισμα ισχυρό αλλά ...το έχουν άλλοι. Οσο για την ευημερία και την ανάπτυξη μάλλον λίγο δύσκολο να πείσει κανείς τους χιλιάδες ανέργους που γίνονται συνεχώς και περισσότεροι.

ΠΑΝΤΩΣ, Ο Αλογοσκούφης και το επιτελείο του δείχνουν να τους «βολεύει» μια χαρά η εξέλιξη. Μας υπόσχονται ότι δε θα υπάρξουν κυρώσεις, όμως μας λένε ότι «φτου κι απ' την αρχή», πρέπει να ξαναπροσπαθήσει η χώρα για να ξαναφέρει το έλλειμμα κάτω από το 3%.

Εν ολίγοις, στην οικονομία είναι κάτι σαν να ξαναβλέπεις το έργο «διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» σε ...επανάληψη. Μόνο που οι θεατές - ως λογικοί άνθρωποι - δεν μπορούν να είναι περισσότερο ανεκτικοί.

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ο κ. Γκαργκάνας στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά δηλώνει ότι μόνος τρόπος για να αυξηθούν οι μισθοί σε αυτή τη χώρα είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, στην Ελλάδα, όπου το 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται ... προνόμιο του παρελθόντος, η ασφαλιστική κάλυψη «παρωχημένη αξία» και η απαίτηση για σταθερή εργασία, και όχι ημιαπασχόληση, «αγκύλωση», πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει «παραγωγικότητα»...

Βλέπετε, η συγκεκριμένη λέξη είναι σχεδόν συνώνυμη (πάντα με το σκεπτικό του κ. Γκαργκάνα) με τη λέξη «εκμετάλλευση». Κι από αυτή την τελευταία έχουμε μπόλικη σε όλα τα επίπεδα.