Δυναμικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα
Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004

Από τη διαδήλωση στα Γιάννενα
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε χτες στα Γιάννενα σε μια μεγάλη πορεία, μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, που ξεκίνησε από το Παλιό Πανεπιστήμιο για να καταλήξει στο κέντρο της πόλης. Ταξικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν κατάθεση στεφάνων. Η Οργάνωση της ΚΝΕ έκανε προσυγκέντρωση στη Νομαρχία και με μία συγκροτημένη και δυναμική πορεία έφτασε στον τόπο της συγκέντρωσης για να ακολουθήσει πορεία.

Μπροστά το πανό τεσσάρων φοιτητικών συλλόγων και ακολουθούν άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι, η Επιτροπή Ειρήνης, τα μπλοκ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, τα ταξικά σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και σύγχρονα συνθήματα με αιτήματα του φοιτητικού και εργατικού κινήματος εναλλάσσονταν διαρκώς με δύναμη και αποφασιστικότητα. Η πορεία έφτασε έως το Δημαρχείο και από εκεί κατέληξε στη Νομαρχία.

Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις και στους άλλους 6 νομούς στη Βορειοδυτική Ελλάδα, δηλαδή στην Κέρκυρα, στο Αγρίνιο, στην Αρτα, στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα.