ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004

Μαρία Δενδρινού
Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ Αναστ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ Ματσούκη - ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, οι οποίοι έζησαν και «έφυγαν» πιστοί στα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι κόρες τους Νίκη, Ελευθερία και Ειρήνη προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *.

Σήμερα, 20 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος απουσίας του ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΡΗ, μέλους της ΝΕ και του ΝΓ Βοιωτίας του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου η ΝΕ Βοιωτίας 160 ευρώ και το ΝΓ Βοιωτίας 150 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Νοέμβρη 2004 πέθανε ο ζωγράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΛΙΑΜΤΖΗΣ. Γεννήθηκε στις 25 Μάρτη 1938. Σε ηλικία μόλις 10 χρόνων βρέθηκε στη ΛΔ Βουλγαρίας, όπου με τη φροντίδα του βουλγαρικού κράτους μεγάλωσε, σπούδασε, τελείωσε την Ακαδημία Καλών Τεχνών Βουλγαρίας και εξελίχθηκε σε έναν από τους γνωστότερους ζωγράφους στη Βουλγαρία. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Πίνακές του βρίσκονται σε πολλές Πινακοθήκες και ατομικές συλλογές της χώρας.

Κλεόβουλος Δενδρινός
Ο φίλος Γιώργος Γκουλιαμτζής ήταν από τους διασημότερους αναπαλαιωτές μοναστηριών και εκκλησιών της Βουλγαρίας.

Επαναπατρίστηκε το 1978. Εδώ συνέχισε με το ίδιο πάθος και ενέργεια τη ζωγραφική, δημιουργώντας έργα μεγάλης αξίας, ενώ παράλληλα οργάνωσε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο αείμνηστος Γιώργος θα μείνει στη μνήμη των συγγενών και φίλων του, αλλά και στο χώρο της Τέχνης, ως ζωγράφος ο οποίος έδωσε τα καλύτερα ελληνικά χρώματα, καθώς επίσης το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Ελληνα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Στεφανία, στα παιδιά του Ελπίδα και Δήμο και στα αδέλφια του.

Οι φίλοι του Εύα και Δημήτρης Μπαμπούκας, Τότα και Μόσχος Γκουδούλας, Βάλια και Νίκος Κυβεντίδης.

* * *

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγός μου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος για τη δράση του πέρασε πολλά χρόνια στην εξορία.

Στις 15 Φλεβάρη 2004 «έφυγε» και ο αδελφός μου ΟΡΦΕΑΣ ΚΡΕΟΥΖΗΣ, αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ο οποίος τραυματίστηκε στις μάχες του Δεκέμβρη 1944 στο Θησείο.

Ο άλλος αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΡΕΟΥΖΗΣ (καπετάν Μαύρος), στα 14 χρόνια του οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Πιάστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά και κλείστηκε στις φυλακές «Αβέρωφ». Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41.

Κική Παπάλου
Στην Κατοχή, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Αντίστασης - ΕΛΑΣ - σκοτώθηκε στη Βρασταμίτα Λιβαδειάς το 1944 σε μάχη με Γερμανούς.

Στη μνήμη τους προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα και 20 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγος του Σπύρου Ροδόπουλου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ και των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ και ΒΑΣΙΛΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ και του ανιψιού μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Παναγιώτα Ξεροβάσιλα

* * *

Σε ανάμνηση της γνωριμίας μας με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟ και την αδελφή του μαχήτρια του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και τον ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟ, με τον οποίον βρεθήκαμε μαζί στις φυλακές της Κεφαλονιάς, προσφέρω 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Φαλήρου.

Σπύρος Μιχαλάτος

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από την περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας η Μίτσα Παπαδοπούλου - Πατσακίδου προσφέρει 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα και εκλεκτή φίλη ΚΙΚΗ ΠΑΠΑΛΟΥ, η οποία θα μείνει αλησμόνητη όσοι την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριό του, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Νίκος Αθουσάκης