ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κυβερνητικών υποσχέσεων συνέχεια...
Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004

ICON

Από παλαιότερη κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Δέσμευση ότι θα τηρήσει την προεκλογική της... υπόσχεση έδωσε χτες η κυβέρνηση στους αστυνομικούς υπαλλήλους, μέσω του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκη, στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο υφυπουργός υποστήριξε για άλλη μια φορά τη θέση της κυβέρνησης ότι οι εξαγγελίες των υπουργείων Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης καλύπτουν το αίτημα των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας για αναγνώριση της επικίνδυνης φύσης του επαγγέλματός τους. Η κυβέρνηση κάλεσε τους αστυνομικούς υπαλλήλους να μην κάνουν βιαστικές και...«σπασμωδικές» κινήσεις, «συμβουλεύοντάς» τους να μην πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους στις 30 Νοέμβρη, που όπως όλα δείχνουν θα αναβληθεί.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, τόνισε στους αστυνομικούς υπαλλήλους ότι στην ουσία οι κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν καλύπτουν τα προβλήματα του κλάδου και εμπαίζουν τους εργαζόμενους μιας και το 2% που δίνει η κυβέρνηση είναι στην ουσία ψίχουλα και δεν ανταποκρίνεται στη χρηματική αποζημίωση για τις συνέπειες της επικινδυνότητας του επαγγέλματος. Οσον αφορά την επέκταση της συντάξιμης πενταετίας, ο Αντ. Σκυλλάκος εξέφρασε την αντίθεσή του, μιας και έτσι όπως δίνεται, μπορεί άνετα να παρθεί πίσω στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ακόμη και σαν στοιχείο διαβολής και συκοφάντησης του κλάδου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματός τους και να παλέψουν μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων για 1.200 ευρώ βασικό μισθό και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.