ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004

Κώστας Κούκος
Φωτ.

Στη μνήμη του ένδοξου και αξέχαστου Στρατηγού του ΕΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 47 χρόνια από τους Αμερικάνους και στη μνήμη των ηρωικών παλικαριών του, που «έπεσαν» στα Τάχνιστα Πιερίας πολεμώντας τους Γερμανούς στους κατοχικούς καιρούς, προσφέρω, μέσω ΝΕ Πιερίας 300 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Κωσταργύρης

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΘΑΝΑΣΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΕΛΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Κούλα Παπέλη-Μαραγκουδάκη

* * *

Φωτ.

Στα εγκαίνια του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Αμφίκλεια (Δαδί) στις 3 Οκτώβρη 2004 καταθέσαμε στεφάνι σε όλους τους πεσόντες συναγωνιστές και συμμαθητές. Θυμήθηκα και τον φίλο μου ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟ, που κλείνουν τώρα από το θάνατό του 21 χρόνια.

Στη μνήμη του η συντρόφισσα της ζωής του Λούλη και οι κόρες του Βάσω και Ιωάννα πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ - μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» - 75 ευρώ.

Ο Κώστας Κούκος γεννήθηκε στο Δαδί το 1927. Δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ στην Κατοχή. Και αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Αντάρτης και στον ΔΣΕ, ασυρματιστής. Μέλος του ΚΚΕ. Μετά το 1950 στην Αθήνα στις παράνομες οργανώσεις. Και ύστερα στην ΕΔΑ. Με το πραξικόπημα της χούντας δεν ξεχνώ ότι προσφέρθηκε να με βοηθήσει στην παρανομία.

Στέφανος Σαράφης
Εμεινε πιστός στα μεγάλα ιδανικά μας ως το τέλος της ζωής του.

Για το 17ο Συνέδριο αφιερώνω εδώ αυτές τις λίγες γραμμές. Και συμβολικά προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 25 ευρώ.

Γ. Μωραΐτης

* * *

Φωτ.

Στις 19 Γενάρη 2005 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του πολυαγαπημένου αδελφού μας και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Λέλα και Γιώργος

* * *

Φωτ.

Στις 28 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας και αξέχαστος καπετάν ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων ναυτικών. Ακούραστος εργάτης για την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης.

Η σύζυγός του Μαρία

Τα παιδιά του Γιάννης και Νατάσα

* * *

Φωτ.

Προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και στη μνήμη της γυναίκας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΡΩΝΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Αιγάλεω.

Γιώργος Μπαρώνος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, στελέχους του ΚΚΕ, η φίλη της οικογένειας Αρετή Παπαμήτσου προσφέρει 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Βασιλική Μπαρώνου
* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ η αδελφή του Φωτεινή προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟΒ Δραπετσώνας για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Ο αγωνιστής κομμουνιστής και αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 21 Οκτώβρη 2004, καταγόταν από τον Καύκασο. Γεννήθηκε το 1925. Στην Ελλάδα ήρθε το 1938. Από το 1942 ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης-ΕΛΑΣ.

Την Κυριακή, 28 Νοέμβρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στη Νίκαια θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Καλούμε όσους τον γνώριζαν και αγωνίστηκαν μαζί του να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η κόρη του Στέλλα, ο γαμπρός του Κώστας Θωμαΐδης και η οικογένειά τους.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΜΒΑΚΑ, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

Ν. Παναγόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 5 Νοέμβρη 2004 έφυγε από τη ζωή η ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ Θωμά ΜΑΚΡΗ. Γεννήθηκε το 1919 στο χωριό Δροσοπηγή (Κάντσικο) Κόνιτσας. Από μικρή γνώρισε τη σκληρή ζωή των αγροτών, δουλεύοντας στα κτήματα της οικογένειας, αλλά και ως εργάτρια γης.

Μιχάλης Ζεϊμπέκογλου
Στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφύλιου, βοηθούσε τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μεταφέροντας πυρομαχικά και τραυματίες. Στη διάρκεια του Εμφύλιου, πέρασε με την κόρη της Γεωργία στις ανατολικές χώρες και το 1954 πήγε στην Τασκένδη, όπου βρισκόταν ο σύζυγός της Γεώργιος Χαράλαμπου Μακρής.

Για όσους τη γνώρισαν η Γιαννούλα Μακρή υπήρξε καλή σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη της η κόρη της Γεωργία, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της προσφέρουν 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

* * *

Φωτ.

Στις 21 Νοέμβρη έγινε το μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΟΧΥΛΑ.

Στη μνήμη του συναγωνιστές του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Μενιδιού, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΖΟΠΟΥΝΙΔΗ προσφέρουν για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη»: Το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ και οι φίλοι του 30 ευρώ.



Αλέκος Κοζάτσας


Γεράσιμος Κουτροκόης


Νίκος Ζοπουνίδης