ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Γέλασαν» ΠΑΟ - ΑΕΚ
Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004

Eurokinissi

Από του καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ ήταν ο Ζήσης
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά οι κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα και σε συνδυασμό με την αναβολή του παιχνιδιού Ολυμπιακός - Μαρούσι βρέθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα.

Στους «πράσινους» οι φωνές του Ομπράντοβιτς μετά την άσχημη εμφάνιση κόντρα στους Σκαϊλάινερς για την Ευρωλίγκα φαίνεται να έπιασαν τόπο. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ξέσπασαν στον Πανιώνιο τον οποίο νίκησαν με 99-65 έχοντας κορυφαίο τον Στεπάνοβιτς (15π) αλλά και το νεαρό Ξανθόπουλο (11π) που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί της Βιλερμπάν την Πέμπτη η ΑΕΚ πέρασε και από την Κυψέλη επικρατώντας του Πανελληνίου με 91-65. Η Ενωση φάνηκε για μια ακόμα φορά σαφώς βελτιωμένη, ιδιαίτερα επιθετικά όπου ξεχώρισε ο Ζήσης (18π).

Στην Αμαλιάδα ο Ιωνικός όχι μόνο δεν πτοήθηκε από το όνομα των αντιπάλων του αλλά... χτύπησε τον ΠΑΟΚ ακριβώς με τα ίδια όπλα. Το γρήγορο μπάσκετ. Ετσι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 98-94 σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε το επιθετικό παιχνίδι. Ο Νικαλαΐδης ήταν ο καλύτερος των νικητών (20π).

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Απόλλωνας Πάτρας αλλά παρ' όλ' αυτά κατάφερε να επικρατήσει του Μακεδονικού με 68-66. Για 17` άντεξε η ΜΕΝΤ στο Αλεξάνδρειο και μετά παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Αρη ο οποίος τη νίκησε με 90-63. Το ροζ φύλλο αγώνα πήρε και ο Ηρακλής απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας (65-54).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 13, ΑΕΚ 12, Αρης 11, Μακεδονικός 11, Μαρούσι 11, ΠΑΟΚ 11, Πανιώνιος 11, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας 10, Απόλλων Π. 10, Ηρακλής 10, ΜΕΝΤ 9, Πανελλήνιος 9, Ολυμπιακός 8, Ολύμπια Λ., 8. Σημ: Ολυμπιακός και Μαρούσι έχουν ένα αγώνα λιγότερο.