Κοινά τα συλλαλητήρια
Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004

Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάτες και αγρότες βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι (φωτογραφία από παλιότερο μπλόκο στα Τέμπη)
Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα έχουν μπει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που θα γίνουν την Πέμπτη στις πρωτεύουσες και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα τη μάχη των προετοιμασιών δίνουν μαζί το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ, στοχεύοντας στην όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων, των αγροτών, καθώς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στα αγωνιστικά συλλαλητήρια.

Στη Λάρισα συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες σε εργοστάσια και άλλους εργασιακούς χώρους - «Μεταλλεμπορική», Ευσταθίου, «Ευρωξύλ», «Εμποροβιοτέξ» κ.ά. - ενώ πληθαίνει ο αριθμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων που παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Και στο Βόλο, κλιμάκια της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καθημερινά οργώνουν τα εργοστάσια, υπηρεσίες, σούπερ - μάρκετ κι άλλα καταστήματα για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καρδίτσα, χτες οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ Καρδίτσας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους και στους αγρότες του νομού να δώσουν μαζικά το «παρών» στους στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά. Ταυτόχρονα από χτες μέχρι και την Τετάρτη κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ πραγματοποιούν κοινές εξορμήσεις σε κεφαλοχώρια του νομού.

Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στα Τρίκαλα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Επίσης, ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα στις επαφές και τις συσκέψεις που έχει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, όπως με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τους συμβασιούχους του Δήμου, ενώ αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν και οι εργαζόμενοι στις βιοτεχνίες και άλλους χώρους δουλιάς, όπου πραγματοποιούνται περιοδείες.

Σε Μακεδονία - Θράκη

Σε παγκινητοποίηση βρίσκονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Καθημερινά μεταφέρουν στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, το κάλεσμα αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας. Μέσα από εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, στα χωριά, ενημερώνουν τον εργαζόμενο λαό για το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ. Μπαίνουν στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στις υπηρεσίες, στους χώρους όπου μορφώνεται και ζει η νεολαία, στα καφενεία των χωριών και καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 9 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέρα με την ημέρα, οι ρυθμοί προπαγάνδας εντείνονται. Χτες στη Θεσσαλονίκη, έγιναν περιοδείες στο καπνεργοστάσιο «Γκρέτοβα», στο Λιμάνι, στις βιοτεχνίες στο Καλοχώρι, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο εργοτάξιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη, στα υποκαταστήματα του ΟΤΕ, στην Περιφέρεια και στο Δασαρχείο, στη ΒΙΑΜΥΛ, σε Νυχτερινά ΙΕΚ. Σήμερα συνεχίζονται οι εξορμήσεις με περιοδείες στα γιαπιά και σε μεγάλα εργοτάξια, στις Τράπεζες, στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ, στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλιάς.

Παράλληλα, καθημερινά, μακραίνει ο κατάλογος των Σωματείων που παίρνουν αποφάσεις για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Χτες ανακοινώθηκαν αποφάσεις συμμετοχής από το Σωματείο Εργαζομένων στην ταχυμεταφορική εταιρία «Σπίντεξ» και τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, «Παγκαπνεργατικό», Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας και Χημικής Βιομηχανίας.