Εν συντομία
Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2004

Κάστανα κομπόστα:

Θα χρειαστούμε 400 γραμμάρια κάστανα, ενάμισι φλιτζάνι ζάχαρη. μια φλούδα λεμονιού, μια βανίλια ενάμιση φλιτζάνι νερό

Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσει τόσο ώστε να διατηρηθούν ολόκληρα. Τα στραγγίζουμε καλά και τους αφαιρούμε την εσωτερική τους φλούδα. Βράζουμε ζάχαρη με νερό και τη φλούδα λεμονιού μέχρι να δέσει ελαφρά και ρίχνουμε τα κάστανα να σιγοβράσουν για επτά λεπτά της ώρας. Επειτα τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια κομποστιέρα. Αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη το σιρόπι, προσθέτουμε τη βανίλια πριν κρυώσει και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το σιρόπι τα κάστανα και η κομπόστα είναι έτοιμη.