Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004

Στην ψηφοφορία που έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά σχετικά με το ποδόσφαιρο στη Βρετανία, το «Wold Soccer», η εθνική ομάδα της Ελλάδας ανακηρύχτηκε η κορυφαία της χρονιάς για το 2004.

*

Προβλέπουμε ότι - δυστυχώς - θα είναι για χρόνια αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας το οριακό σημείο, που θα καταδεικνύει τη μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί, το είχαμε πει και τότε, το λέμε και τώρα: Εκείνος ο άθλος δεν ήταν ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εξι μόνο μήνες μετά, και το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε, ήδη, τις «υπέροχες» στιγμές των εκλογών στην ΕΠΟ.

Επιπλέον: Και το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται, αφού προηγουμένως μια νέα περίοδος χαριστικών ρυθμίσεων προς τις ΠΑΕ ολοκληρώθηκε.

Παραπέρα: Οι κορυφαίες ομάδες μας μετρούν τρεις αποκλεισμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ (ο ένας ήδη από τα προκριματικά) και τρεις αποκλεισμούς (κατά πάσα πιθανότητα) στο ΟΥΕΦΑ.

Ταυτόχρονα, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου «γιατί, ρε ξεφτίλες;», που αφιερώνονται στις διαιτησίες και στις «παράγκες», δίνουν και πάλι το μέτρο της «αξιοπιστίας» του πρωταθλήματος.

Οσο, δε, για τη μετατροπή κάποιων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων σε πεδίο βολής ελεύθερων σκοπευτών που πετούν κροτίδες προς τους παίκτες ή τη διεξαγωγή άλλων μόνο μετά από την απαγόρευση της προσέλευσης φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας στο γήπεδο, δίνουν μια επιπλέον γεύση περί του «πολιτισμού» του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου...