ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Στάση»... Πάτρα
Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004

Sportidea

Κάτι η κούραση των φιλοξενουμένων από την υπερπροσπάθεια στο Τρεβίζο, κάτι η μαχητικότητα των γηπεδούχων σε συνδυασμό και με τη «θερμή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του και ο Απόλλωνας γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή σταματώντας και το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγώνων. Οι Πατρινοί έχοντας σαν κορυφαίο τον Χαρίση (21π) επικράτησαν του «Δικεφάλου» 90-84 αποδεικνύοντας ότι φέτος στην έδρα τους είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ουσιαστικά τελείωσαν τα... όνειρα των «κιτρινόμαυρων» αφού το 5ο φάουλ του πολύ καλού μέχρι τότε Λόλις αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ και το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο εύκολο.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι φωνές του Ομπράντοβιτς έπιασαν τόπο στον Παναθηναϊκό. Κόντρα στο Μαρούσι οι «πράσινοι» μέχρι το 33` έδειχναν το γνωστό μέτριο πρόσωπό τους και το σκορ παρέμενε ρευστό (35-36). Ενα σερί 11-0 των γηπεδούχων όμως ξεκαθάρισε το πράγματα και άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση του «τριφυλλιού» με 83-68.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Ιβανώφειο όπου ο Ηρακλής επικράτησε του Μακεδονικού με 59-58 αλλά οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τη διαιτησία του Δροσόπουλου όταν ο τελευταίος χρέωσε επιθετικό φάουλ στο Χάτσον 24`` πριν τη λήξη.

Στη Μεντ ξέσπασε ο Ολυμπιακός για τις άσχημες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς επικράτησε με 79-67. Ωστόσο τα πράγματα παραμένουν ρευστά κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις των περίπου 100 οπαδών που βρέθηκαν στο γήπεδο. Εξελίξεις πάντως αναμένονται σήμερα μετά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ.

Τελευταίος μίλησε στην Αμαλιάδα ο Ιωνικός που νίκησε τον Πανιώνιο με 87-84. Τέλος άνετα επικράτησαν Αρης και ΠΑΟΚ του Πανελληνίου με 92-72 και της Ολύμπια Λάρισας με 87-67 αντίστοιχα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 16, ΑΕΚ 15, Μαρούσι 14, Αρης 14, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας 14, Μακεδονικός 14, Πανιώνιος 14, ΠΑΟΚ 14, Απόλλων Πάτρας 13, Ηρακλής 13, ΜΕΝΤ 12, Πανελλήνιος 11, Ολύμπια Λάρισας 11, Ολυμπιακός 11. Σημ: Ολυμπιακός και Μαρούσι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.