ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας

Εκδήλωση την Κυριακή 19/12, στις 7.30 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004

Η συζήτηση των μελών και στελεχών της ΚΝΕ με τη νέα γενιά πάνω στο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, συνδυάζεται αυτή την περίοδο με το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ στη νεολαία της Αθήνας για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το ΚΣ της ΚΝΕ και η ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή 19/12, στις 7.30 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα είναι ομιλήτρια στην εκδήλωση που πραγματοποιείται προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου και των 86 χρόνων του Κόμματος, με σύνθημα: «Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, προβολή 10λεπτου βίντεο αφιερωμένου στην ιστορία του Κόμματος και θεατρική παράσταση με δραματοποιημένο το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Το φως που καίει», προς τιμήν του μεγάλου ποιητή που «έφυγε» από κοντά μας πριν 30 χρόνια.

«Αυτή η εκδήλωση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους νέους και τους φοιτητές να έρθουν κοντά στην πολιτική και την ιστορία του ΚΚΕ, να διδαχτούν από αυτή, ιδιαίτερα σήμερα που τα προβλήματα της νεολαίας οξύνονται και γίνεται πιο καθαρό ότι το μέλλον δε θα είναι η σημερινή βαρβαρότητα, αλλά ο νέος κόσμος, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός», μας λέει σχετικά ο Γιώργος Φραγκογιάννης, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ. «Γι' αυτό - προσθέτει - χρειάζεται οι νέοι να ανταποκριθούν σ' αυτό το κάλεσμα, που δεν είναι κάλεσμα μόνο παρουσίας στην εκδήλωση, αλλά "παρουσίας" στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που διεξάγουμε καθημερινά».

Καλώντας τους φοιτητές στην εκδήλωση της Κυριακής, τα μέλη της ΚΝΕ ανοίγουν τη συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ για το Συνέδριο και προσπαθούν συνολικά να μιλήσουν για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, λέει ο Γ. Φραγκογιάννης και αναφερόμενος ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα, όπου αυτό το διάστημα υπάρχουν αγωνιστικές διεργασίες, εξηγεί ότι η συζήτηση αυτή βοηθάει ώστε οι φοιτητές, μέσα από την εμπειρία που αποκτούν οι ίδιοι, να καταλάβουν όλο και περισσότερο ότι οι Θέσεις του ΚΚΕ είναι αναγκαίες και ρεαλιστικές.