ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Συνεχίζουν τον αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής

Απαράδεκτη η στάση του Δημάρχου Ανω Λιοσίων, ο οποίος με δελτίο Τύπου ενημέρωνε για την αναστολή της κινητοποίησης, με πρόσχημα τη λεωφορειο-πειρατεία...

Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την οριστική απομάκρυνση της χωματερής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από το Θριάσιο Πεδίο διατράνωσαν χτες κάτοικοι και μαθητές των Ανω Λιοσίων σε συγκέντρωση και πορεία που έκαναν στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Διαδημοτική Επιτροπή ενάντια στη χωματερή είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων από όλους τους δήμους του Θριασίου και των γύρω περιοχών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων Νίκος Παπαδήμας προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια, αναλαμβάνοντας με το μηχανισμό του να «αναστείλει» τη χτεσινή προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, με αφορμή τα γεγονότα της «λεωφορειο-πειρατείας» εξέδωσε δελτίο Τύπου στις 9 το πρωί, με το οποίο «ενημέρωνε» ότι αναστέλλεται η συγκέντρωση. Αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοι των όμορων δήμων να μην ξεκινήσουν καν για τη συγκέντρωση. Την ίδια στιγμή, για να εμποδίσει και τον κόσμο των Ανω Λιοσίων, ακύρωσε τα πούλμαν που είχε δρομολογήσει για τη μεταφορά στην Αθήνα. Προκλητικά, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι την απόφαση αναστολής έλαβε τηλεφωνικά το Δημοτικό Συμβούλιο, σαν να ήταν αυτό που διοργάνωνε την κινητοποίηση, παρακάμπτοντας επιδεικτικά τη Διαδημοτική Επιτροπή.

Τη χτεσινή ενέργεια της διοίκησης του δήμου, καταγγέλλει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Γ. Παπαναής, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ανω Λιοσίων και μέλος της Γραμματείας της Διαδημοτικής. «Οι απόψεις, σημειώνει, που είχαν εκφραστεί στη διαδημοτική, όσον αφορά στη συμμετοχή στους αγώνες της διοίκησης Παπαδήμα, δυστυχώς, επαληθεύτηκαν. Η σημερινή του προβοκατόρικη ενέργεια δύο πράγματα δείχνει, ή ότι κάποιοι του υποσχέθηκαν κάτι ή πανικοβλήθηκε από τη δυναμική της Διαδημοτικής. Εμείς, πάντως, υποσχόμαστε στη διοίκηση του δημάρχου, αλλά και στην κυβέρνηση ότι δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας. Με τους αγώνες μας θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τη χωματερή και τα παράγωγά της».

Ο Χ. Κωστόπουλος, από τη Γραμματεία της Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας, κατήγγειλε τη χτεσινή απροκάλυπτη παρέμβαση της διοίκησης του δημάρχου και τόνισε ότι η παράταξη από την αρχή της συμμετοχής της δημοτικής παράταξης της διοίκησης Παπαδήμα στη Διαδημοτική είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία της. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι σκοπός της ήταν μόνο πώς θα καπηλευτεί για δικά της οφέλη οικονομικά και πολιτικά, με κύριο σκοπό τον αποπροσανατολισμό του στόχου της Διαδημοτικής για οριστική απομάκρυνση της χωματερής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων.