Επιστολή προς το ΤΚΡ
Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2004

Eurokinissi

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι

Το να ευχαριστήσεις κάποιον τυπικά για τη φιλοξενία που προσέφερε είναι λίγο και περιττό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια τέτοια επιστολή θα έδειχνε περισσότερο αγνωμοσύνη παρά τυπικότητα, γιατί μέσα σε πέντε μέρες μας θυμίσατε πώς είναι να βγαίνει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα από την παρανομία αλώβητο, χωρίς να έχει χάσει την ταυτότητά του και ταυτόχρονα απόλυτα μάχιμο.

Ξαναθυμηθήκαμε μαζί σας πως η παρανομία που μας επιβάλλει το σύστημα μπορεί να μετατραπεί από δεσμώτη σε σχολείο, που βγάζει ολοκληρωμένους κομμουνιστές, ακέραιους και έτοιμους να παλέψουν στις νέες συνθήκες, μέσα από κάθε μετερίζι.

Το «ευχαριστώ» μας αυξάνει και γίνεται ακόμα πιο βουερό όταν μπλέκεται με την ανάμνηση εκείνης της αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης ενάντια στην είσοδο της Τουρκίας στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σ' ένα χώρο ασφυκτικά γεμάτο από νέους αποδείξατε την ακτινοβολία του ΤΚΡ σ' ένα πλατύ φάσμα που τολμά να εκφράζει τον αληθινό πατριωτισμό του στο πλάι σας, υπερασπίζοντας με πάθος κι ένταση την ανάγκη μιας αντιιμπεριαλιστικής πορείας της Τουρκίας έξω από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή η κόκκινη συγκέντρωση ήταν το ηχηρότερο ράπισμα που μπορούσε να στείλει η κομμουνιστική φωνή της χώρας σας στον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.

Η παρουσία κορυφαίων Τούρκων καλλιτεχνών, μέσα από παραδοσιακούς ρυθμούς, που αποτελούν τη βάση της σύγχρονης έντεχνης προοδευτικής δημιουργίας, ήταν η βροντή που σάλπισε πως ο πολιτισμός δεν είναι λακές του ιμπεριαλισμού, αλλά όπλο και φάρος της λαϊκής πρωτοπορίας στον αγώνα για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Το ταξίδι - μνημόσυνο στη μνήμη του σ. Θανάση Παπαρήγα, το οποίο διοργανώσατε, ήταν η καλύτερη τιμή που μπορούσατε να προσφέρετε στη ζωντανή μνήμη ενός αταλάντευτου εχθρού του ιμπεριαλισμού και του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου. Στο όνομα όλων των Ελλήνων κομμουνιστών, σας υποσχόμαστε πως οι γροθιές που υψώνουμε σε όλους τους αγώνες μας υπερασπίζονται όχι μόνο την τιμή του ελληνικού λαού και των Ελλήνων κομμουνιστών, αλλά και την τιμή των αδούλωτων Τούρκων αγωνιστών, του τούρκικου λαού και τους Τούρκους αδερφούς κομμουνιστές και κομμουνίστριες.

Μαζί θα φτάσουμε στην κόκκινη νίκη!

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Συντροφικά

Βασιλεία Παπαρήγα