Eurokinissi

Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004

«Με έπιασαν στο δρόμο το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Μου φόρεσαν χειροπέδες. Με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Μου έσκισαν τα χαρτιά. Με κατέβασαν στο υπόγειο. Στην αρχή ήταν δυο. Αρχισαν να με χτυπούν. Μετά ήρθαν άλλοι δυο. Με ξεγύμνωσαν. Αρχισαν να με χτυπούν στα πέλματα με κλομπ και ένα λάστιχο νερού. Μου κρατούσαν τα πόδια και με φωτογράφιζαν με το κινητό. Ζήτησα νερό. Με έφτυσαν στο στόμα. Υστερα από 3 ώρες με άφησαν...».

Είναι η συγκλονιστική περιγραφή του 17χρονου Αφγανού, όπως την κατέγραψε ο Πάνος Μπαΐλης (χτες στα «Νέα») για τα όσα υπέστη από τους αλήτες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι, παράλληλα, επί τρεις μέρες, επισκέπτονταν τους Αφγανούς μετανάστες στο κατάλυμά τους, στην Πιπίνου, και τους βασάνιζαν, υποβάλλοντάς του σε φάλαγγα, ξυλοδαρμούς και εικονικές εκτελέσεις!

*

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που η Ελληνική Αστυνομία και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς που συμμετείχαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη διαχείριση της κρίσης έδρασαν με τρόπο υποδειγματικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό. Η εμπειρία που αποκτήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πήγε χαμένη. Δικαίως χαρακτηρίστηκε σήμερα από τα ΜΜΕ διεθνώς η Ελληνική Αστυνομία ως η πιο άρτια εκπαιδευμένη Αστυνομία στον κόσμο (...). Θέλω, τέλος, να κάνω μία παρατήρηση. Το γεγονός ότι οι δύο μετανάστες ήταν δράστες του περιστατικού που αντιμετωπίσαμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την αντίληψη και τις συμπεριφορές μας».

Είναι η δήλωση του Γιώργου Βουλγαράκη, λίγο μετά τη λήξη της λεωφορειο-πειρατείας, στις 16/12/2004.

*

Οπως διαπιστώνετε, έχουμε μιαν ακόμα κυβέρνηση των «έργων» και ουχί των «λόγων»...