ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βήμα πρόκρισης
Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004

Sportidea

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν χτες ΠΑΟΚ και Αιγάλεω
Τέσσερις ομάδες της Α' Εθνικής έκαναν από χτες το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αντιπάλων τους, επιβεβαίωσαν και στην πράξη τον τίτλο του φαβορί που είχαν πριν τις αναμετρήσεις.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, πιστή στη φετινή της παράδοση, που τη θέλει να παρουσιάζει δυο αγωνιστικά πρόσωπα, «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση νικώντας τον Αγ. Δημήτριο με 3-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Αλβεζ στο 73' και ο Κωνσταντινίδης στο 75' και στο 92'. Ο «Δικέφαλος» μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του στην επανάληψη, ενώ από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους «κιτρινόμαυρους».

Στον Πύργο ένα γκολ του Μάντζιου στο 83' ήταν αρκετό να δώσει τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στον Πανιώνιο με 1-0 επί του Πανηλειακού και ουσιαστικά να φέρει τους «κυανέρυθρους» μια ανάσα από την πρόκριση.

Εκμεταλλευόμενη την έδρα της η Κέρκυρα έκανε το πρώτο βήμα χτες, αφού επικράτησε της Χαλκηδόνας με 2-0. Τα γκολ για τους «Φαιάκες» πέτυχαν στο 7' ο Ιωάννου και στο 78' ο Σύρος.

Με σκόρερ τον Πρίττα στο 10' και τον Μαχράτζε στο 21' η Ξάνθη «τελείωσε» νωρίς - νωρίς χτες στη Λιβαδειά όπου πήρε τη νίκη απέναντι στο Λεβαδειακό με 2-1. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 83' ο Μασάρα.

Νίκες επίσης εκτός έδρας πήραν ο Ηρόδοτος επί του Ηλυσιακού με 3-0 και ο Εθνικός επί του Εθνικού Αστέρα με 2-1.

Τέλος, στην Τούμπα το Αιγάλεω έπαιξε στα ίσα τον ΠΑΟΚ και κατάφερε να βάλει τα θεμέλια πρόκρισης, αφού το 0-0 ασφαλώς είναι ευνοϊκό για την ομάδα του Ντεμόλ.