«Βλέπει» Μπάρτσα
Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004

Sportidea

Προς Βαρκελώνη οδεύει ο Μπασινάς
Αγγελος κερνάει, Αγγελος πίνει... Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη σπουδαία μεταγραφή του Αγγελου Χαριστέα από τη Βέρντερ Βρέμης στον Αγιαξ, ένας ακόμα Αγγελος, ο Μπασινάς αυτή τη φορά, φέρεται ως βασικός μεταγραφικός στόχος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας, και συγκεκριμένα της Μπαρτσελόνα.

Οπως μετέδωσε το Σάββατο το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, επικαλούμενο σχετικό ρεπορτάζ της έγκυρης ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «Marca», ο άσος του Παναθηναϊκού και εκ των βασικών συντελεστών της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδας στην Πορτογαλία, το καλοκαίρι που μας πέρασε, φέρεται ως υποψήφιος να φορέσει την ιστορική φανέλα της «Μπάρτσα».

Το συμβόλαιο του Μπασινά στον Παναθηναϊκό λήγει το προσεχές καλοκαίρι και η ομάδα - σύμβολο της Καταλανίας φέρεται να επιθυμεί να εντάξει τον Ελληνα διεθνή στο ρόστερ της κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα τραυματισμών στη μεσαία γραμμή (Ζεράρ, Μότα).

Ο Μπασινάς φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των πρωτοπόρων της primera division, ενώ το όνομα του Αλέσιο Τακινάρντι της Γιουβέντους αναφέρεται επίσης ψηλά στις προτιμήσεις του Φρανκ Ράικαρντ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από λίγο καιρό η Μπαρτσελόνα φερόταν να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος επίσης αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, όπως και ο Μπασινάς.