ΠΡΟΣΩΠΟ
Αλβαρο Ουρίμπε Βέλες
Σάββατο 1 Γενάρη 2005 - Κυριακή 2 Γενάρη 2005

Ο άνθρωπος των «παραστρατιωτικών» και των καρτέλ των ναρκωτικών, πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά, μέσω του Κογκρέσου διεκδικεί την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα. Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Μπους λειτούργησε και ως «ψήφος εμπιστοσύνης», αφού εκτός του εγκωμίου που του έπλεξε, ανακοίνωσε τη χρονική παράταση του «Σχεδίου Κολομβία» και την αύξηση της «αρωγής» τόσο σε κονδύλια όσο και σε στρατιωτικό υλικό, ώστε απρόσκοπτα ο Ουρίμπε να συνεχίσει τον ανένδοτο αγώνα εναντίον των «καρτέλ των ναρκωτικών»!

Ο Ουρίμπε έχει αναδειχτεί «άνθρωπος της Ουάσιγκτον», που με μανιακό τρόπο μετατρέπει τη χώρα σε «Ισραήλ της Λατινικής Αμερικής». Με το «βρώμικο πόλεμο» που έχει εξαπολύσει εναντίον των ανταρτών, του λαϊκού κινήματος και οιασδήποτε φωνής αντίστασης... με την αστάθεια που προκαλεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, υπηρετώντας με «μοναδικό τρόπο» τους στρατιωτικούς στόχους της Ουάσιγκτον, σε μία εποχή που φείδεται να εμπλακεί σε ένα νέο πολεμικό μέτωπο, πιθανώς πολύ αιματηρότερο και σκληρότερο από του Ιράκ και με εξαιρετικά απρόβλεπτες αποσταθεροποιητικές συνέπειες στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και εάν κανείς σκεφτεί ότι η υπόθεση «εισβολή στη Βενεζουέλα διά μέσου Κολομβίας έχει λήξει», λανθάνει. Ο φερόμενος ως «υπουργός Εξωτερικών» των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας-FARC Γκράντα Εσκομπάρ ή Ελ Μάγο συνελήφθη σε έδαφος της Βενεζουέλας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελ Τιέμπο», από κολομβιανές ειδικές δυνάμεις. Την είδηση επιβεβαίωσε και το μέλος του ΠΓ του ΚΚ Κολομβίας και διευθυντής της εφημερίδας «Βος» Κάρλος Λοσάνο Γκιγιέν και ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Τζέσε Τσακόν διέταξε επείγουσα έρευνα...