Ο ένας κόβει (ΠΑΣΟΚ)...
Σάββατο 8 Γενάρη 2005

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η περίπτωση με τα Σπήλαια Διρού και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησής τους είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της ταύτισης απόψεων που έχουν τα κόμματα του δικομματισμού για κεντρικής σημασίας πολιτικές επιλογές, όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οταν τα αμαρτωλά «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» (ΕΤΑ ΑΕ) - δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ - ξεπουλούσαν από παραλίες και δάση μέχρι ιαματικές πηγές και σπήλαια αυτής της χώρας, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φέρει σε πέρας το... θεάρεστο έργο της, δε δίσταζε να καταπνίγει όποια φωνή αντίστασης βρισκόταν στο διάβα της.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στα Σπήλαια Διρού, για να γίνει η «δουλιά», επιστρατεύτηκαν ακόμα και τα ΜΑΤ προκειμένου να ξυλοφορτώσουν και να ψεκάσουν με χημικά ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά από τη Μάνη όταν οι τελευταίοι είχαν μεταβεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία της «ΕΤΑ ΑΕ», κατά τη διάρκεια της κατάθεσης προσφορών για την εκμετάλλευση των Σπηλαίων, με στόχο την αποτροπή της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης.