Μνήμες Αγωνιστών
Πέμπτη 13 Γενάρη 2005

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΑΡΙΔΗΣ
***

φωτο

Συμπληρώθηκαν περισσότερο από τέσσερις μήνες από το χαμό της συναγωνίστριας ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΒΛΑΧΟΥΔΗ, πιστής οπαδού του Κόμματος σε όλη τη ζωή της. Στη μνήμη της, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Ο σύζυγός της Γιώργος Βλαχούδης

***

ΦΩΤ.

Τέλος Νοέμβρη (29) έκλεισαν δύο χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ Βασιλείου ΜΑΔΕΜΛΗ, το γένος Διαμαντάκη, μέλους του ΚΚΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, όπου ήταν υπεύθυνη Γυναικών στην Οργάνωση των Πολιτικών Προσφύγων της πόλης Πύργος(Μπουργκάς). Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1982. Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανω Τούμπας, 140 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Βασίλης Μαδεμλής, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που πάλεψε για τα μεγάλα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Βυζαντίου.

Τα αδέλφια του Στάθης και Γιώτης

***

φωτο

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, αντί για στεφάνι, οι συγκρατούμενές της προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 120 ευρώ, 60 για το ΚΚΕ και 60 για την ΕΑ του 5ου Διαμερίσματος που ήταν μέλος, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ
***

φωτο

Πέρασαν 12 χρόνια από το θάνατο του συζύγου και πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και της ΕΑ. Γεννήθηκε το 1922 στο Περιβολάκι Λαγκαδά. Από 20 χρόνων εντάχθηκε στο Κόμμα και το κίνημα. Υπέστη διώξεις, φυλακίσεις βασανιστήρια, εξορίες για 17 χρόνια σε Επταπύργιο, Αβέρωφ, Γιούρα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά κλπ. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, στεκόταν δίπλα στο Κόμμα. Στη μνήμη του, για το 17ο Συνέδριο του Κόμματός μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Κάτω Νεάπολης, 100 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Νεάπολης, όπου για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος, και 100 στην ΚΟ ΜΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του Χρυσάνθη, τα παιδιά του Σάκης Πούλος και Σοφία Μωϋσίδου.

***

φωτό

Η Μαρία Μαυροκεφαλίδου και τα παιδιά της Μενέλαος και Ανδρέας, από την Κολχίδα Κιλκίς, προσφέρουν για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ, στη μνήμη του πρώτου άνδρα της ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, που έπεσε σε μάχη αντάρτης του ΔΣΕ, το 1948, και του ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ ΣΩΚΡΑΤΗ, που πέθανε το 1996.

***

φωτ, 2

Στις 6.12.2004 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τον άδικο χαμό του ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΔΗ, που πνίγηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Επίσης, για τα 10 χρόνια του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΑΡΙΔΗ, πατέρα του Κώστα. Στη μνήμη τους και για το 17ο Συνέδριο, η γυναίκα του Λεωνίδα και μάνα του Κώστα Εμορφίλη και τα παιδιά τους Γιώργος και Φιλιώ προσφέρουν 30 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΙΔΗΣ
***

φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ και ΛΙΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΟΥ, αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που πολέμησαν κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ τους Γερμανοφασίστες, για να θριαμβεύσει ο σοσιαλισμός και να ελευθερωθεί η ανθρωπότητα από τα δεσμά της σκλαβιάς, με πίστη έως το τέλος στο ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ για ενίσχυση στο 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

Ο γαμπρός τους Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, η κόρη τους Αννα Παναγιωτοπούλου

***

φωτο

Στις 27.12.2004 συμπληρώθηκαν 9 μήνες που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της ΕΑ και Μακρονησιώτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΝΟΣ. Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελένη Λογγινίδου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βελδεμίρη, 50 ευρώ.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του αδελφού μας ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, που, στρατιώτης, καταδικάστηκε σε θάνατο από στρατοδικείο της Καβάλας και εκτελέστηκε στη Δράμα το 1947. Και της αδελφής μου ΜΑΡΘΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΤΩΝΙΟΥ, κατοίκου Βύρωνα, αγωνίστριας της ΕΑ και του ΔΣΕ που πέθανε το Μάρτη του 2004. Για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ προσφέρω 200 ευρώ.

Ο αδελφός τους Λευτέρης

**

φωτο

Ο αγωνιστής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1938, γεννήθηκε στο χωριό Βλάστη Κοζάνης. Πέθανε το 1995. ΕΑΜίτης, μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε και φυλακίστηκε, το 1946 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Ακολούθησε πολιτική προσφυγιά στην Πολωνία απ' όπου επέστρεψε το 1987. Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σταυρούλα και η κόρη τους Μαρία προσφέρουν 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
***

φωτο

Πέρασαν 7 μήνες από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας αδελφής ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, αγωνίστριας της ΕΑ. Τα αδέλφια της: Ροδόπη, Γιώργος, Ευανθία, Ειρήνη, Αλέξανδρος και Νικόλαος προσφέρουν στη μνήμη της 110 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτο

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Από μικρός γαλουχήθηκε με τα κομμουνιστικά ιδεώδη και έμεινε πιστός στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος. Στη μνήμη του για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Στέφανου Βελδεμίρη Συκεών, η συντρόφισσά του Μαυροματίδου Δάφνη και τα παιδιά του 100 ευρώ.

***

φωτο 3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ και των αδελφών μου ΝΙΚΟΥ και ΒΕΝΕΤΑΣ ΜΠΕΡΗ, αγωνιστών της ΕΑ και για το 17ο Συνέδριο προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΤΑ και Κοινωνικών Κινημάτων Ζωγράφου και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτ. 9

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, του παππού μας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ και της γιαγιάς μας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, των ΜΑΡΙΚΑΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, ΕΛΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΚΛΑΒΕΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, μαχητών του ΔΣΕ από το χωριό Κορωνούδα Κιλκίς, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης.

ΛΙΛΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ
Η ανιψιά τους Χρυσούλα Τηλεντζίδου

***

φωτο

Τον περασμένο Μάη συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από το θάνατο της εξαδέλφης μου ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ, το γένος Βελίδη. Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Κορνοφωλιά Εβρου από φτωχή αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή αγωνίστηκε με την ΕΠΟΝ και το 1948 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Εβρου. Το Μάρτη 1948 με την Ταξιαρχία του Λιάκου, ύστερα από δύσκολη πορεία, έφτασε στο Βίτσι - Γράμμο και πήρε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε. Βρέθηκε, με τη λήξη του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου διακρίθηκε για τη δουλιά της. Το 1951 παντρεύτηκε τον συμπολεμιστή και χωριανό της Γιώργη Στάμογλου. Το 1978 επαναπατρίστηκαν και έμειναν στην Αλεξανδρούπολη.

Στη μνήμη της Μαριάνθης, ο εξάδελφός της Σεϊτανίδης Δημήτριος προσφέρει 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.



ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ


ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ


ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ


ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΕΛΛΗ


ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΜΑΡΙΚΑ


ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΝΤΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΠΕΡΗ


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣ.ΜΑΔΕΜΛΗ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ


ΜΑΡΘΑ Ξανθοπούλου-ΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ


ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


ΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ