ΝΑΥΠΛΙΟ - ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ
Εσπασαν γραφεία του ΚΚΕ
Τρίτη 18 Γενάρη 2005

Eurokinissi

Από την επίθεση στα γραφεία του Κόμματος στο Ναύπλιο
Φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και καλυπτόμενοι από την ανωνυμία τους, έσπασαν την τζαμένια πρόσοψη των γραφείων της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ στο Ναύπλιο χωρίς να τολμήσουν να εισέλθουν μέσα κι έγραψαν στην πόρτα τα αρχικά της οργάνωσής τους. Η άνανδρη αυτή επίθεση έγινε τη νύχτα, ξημερώνοντας Σάββατο, από γνωστούς - αγνώστους της εν λόγω οργάνωσης.

«Η άθλια πράξη των φασιστοειδών δεν είναι τυχαία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ κι επισημαίνει: «Ερχεται σε μια περίοδο που οι αγρότες είναι ήδη πάνω στα τρακτέρ, η εργατική τάξη βρίσκεται σε κινητοποιήσεις και το ΚΚΕ βρίσκεται στην τελική ευθεία για το 17ο Συνέδριό του, με στόχο την ισχυροποίησή του, ώστε πιο ικανό και με μεγαλύτερη επάρκεια να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, στη νέα κατάσταση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως «ο στόχος τους είναι προφανής: Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα και τους κομμουνιστές, να περιστείλουν τη δράση τους» και καταλήγοντας, τονίζεται: «Οι κομμουνιστές, οι πρωτοπόροι αγωνιστές, δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες. Η απάντησή μας θα είναι η πιο δυναμική συμμετοχή μας στους αγώνες, η ένταση της πολιτικής μας δράσης».

Στην Κάτω Τούμπα

Αγνωστοι «χτύπησαν» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου τα γραφεία του ΚΚΕ στην Κάτω Τούμπα. Θρυμμάτισαν τα τζάμια, πετώντας κομμάτια από σπασμένα πλακάκια πεζοδρομίου που όπως έδειξε μια πρόχειρη έρευνα, τα μετέφεραν από άλλο δρόμο. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, κομματικά μέλη της περιοχής έσπευσαν στα γραφεία του ΚΚΕ για να περιφρουρήσουν το χώρο και να επανορθώσουν τις ζημιές.

Η προβοκατόρικη και θρασύδειλη αυτή ενέργεια των αγνώστων που δρουν στο σκοτάδι δεν είναι η πρώτη στη Θεσσαλονίκη. Δηλώνει ότι κάποιοι ενοχλούνται τα μέγιστα από τη δράση του Κόμματος και με θρασύδειλες ενέργειες, μάλιστα και ενόψει του Συνεδρίου του Κόμματος, θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πιστεύοντας ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Αλλά για μια ακόμη φορά θα βγούνε γελασμένοι...