ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ετοιμοι και αποφασισμένοι
Πέμπτη 27 Γενάρη 2005

ICON

Ετοιμοι να βγουν στους δρόμους του αγώνα της διεξόδου και της προοπτικής είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας. Λίγες μέρες απέμειναν, πλέον, από την 31η Γενάρη και οι μαχόμενοι αγρότες βρίσκονται σε αγωνιστική διάταξη για να συμμετάσχουν, δυναμικά και συντεταγμένα στην πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ ώστε να σημάνει η εκκίνηση νέων αγώνων που θα στρέφεται ξεκάθαρα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα, εντατικά συνεχίζονται οι περιοδείες και εξορμήσεις στελεχών και μελών της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, που ανήκουν σ' αυτή για να μη μείνει χωριό όπου δε θα έχει φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα του συνεπούς αγροτικού κινήματος.

Καθημερινά στα χωριά των νομών της Θεσσαλίας βγαίνουν όλο και περισσότερα τρακτέρ στις πλατείες ή και στους δρόμους και πραγματοποιούν διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Χτες το μεσημέρι αγρότες του Δαμασίου της επαρχίας Τυρνάβου απέκλεισαν συμβολικά την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης, όπου και έστησαν δυναμικό μπλόκο από προχτές το πρωί. Και δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν το «παρών» τους με τα τρακτέρ στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Για την ίδια μέρα, συλλαλητήρια, επίσης, στο Νομό Λάρισας, έχουν προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, να γίνουν σε Αγιά και Ελασσόνα. Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί και στα Φάρσαλα, όπου χτες το πρωί αγρότες του χωριού Χαλκιάδες έστησαν αγωνιστικό μπλόκο στο δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων.

Η έξοδος και παράταξη των τρακτέρ στις πλατείες συνεχίζεται και στα χωριά του Νομού Καρδίτσας, όπου για τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση της κινητοποίησης της 31ης Γενάρη, σήμερα στις 11 π.μ. η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συγκαλεί νέα αγροτική σύσκεψη. Το αγωνιστικό ραντεβού των Καρδιτσιωτών αγροτών, ήδη, έχει οριστεί για τη Δευτέρα, στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου θα γίνει συλλαλητήριο.

Και στο Νομό Τρικάλων συνεχίζουν οι αγρότες να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες ή σε επαρχιακούς δρόμους έξω από τα χωριά τους, όπως στο Ζάρκο, στη Φαρκαδόνα, στο Κλοκωτό, στους Ταξιάρχες, στα Σερβωτά, στο Κεραμίδι, στο Μεγαλοχώρι, στα Μεγάλα Καλύβια, στους Γεωργανάδες. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι Τρικαλινοί αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει συλλαλητήριο.

Επίσης, την ίδια μέρα οι αγρότες της επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Σούρπης.

Στα συλλαλητήρια καλούνται να δώσουν το «παρών» τους όχι μόνο οι αγρότες, αλλά και οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα της αγροτιάς, κήρυξαν για τις 31 Γενάρη δίωρη στάση εργασίας στους δύο νομούς.