ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΣΥ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν!
Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005

Η αγωνιστική, μαχητική φωνή της μικρομεσαίας αγροτιάς ακούστηκε, χτες, σ' όλη τη χώρα, καθώς χιλιάδες ξωμάχοι - παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες - πήραν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Τα, κατά τόπους, συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες αγροτικές περιοχές:

Στη Θεσσαλία, παρά τη σφοδρή χιονόπτωση και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αυτή δημιούργησε, εκατοντάδες τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους, τα οποία και παραμένουν στις θέσεις τους. Από σήμερα, στα αγωνιστικά μετερίζια που έχουν στηθεί, αναμένεται να προστεθούν κι άλλα τρακτέρ κι άλλοι αγωνιστές της αγροτιάς για να γίνει πιο αποτελεσματική η αγωνιστική πίεση. Ηδη, από χτες βράδυ, στελέχη της ΠΑΣΥ άρχισαν εξορμήσεις στα χωριά, καλώντας κι άλλους ξωμάχους να μπουν στον αγώνα.

Η ενίσχυση των νέων μπλόκων που έχουν στηθεί θα είναι μια απάντηση στην αδιάλλακτη κυβέρνηση και σε όλους όσοι θέλουν να ταπεινώσουν και ν' απογοητεύσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά. Στον αγώνα, που θα συνεχιστεί, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπου κι αν ζουν και εργάζονται, όποιο προϊόν κι αν καλλιεργούν, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν. Θέση έχουν και οι βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας και της Μαγνησίας, που χτες το απόγευμα ανέστειλαν την κινητοποίησή τους, μετά από πολλές μέρες που βρέθηκαν στις αγωνιστικές επάλξεις.

Αλλωστε, οι αγωνιζόμενοι αγρότες ξέρουν πως η πάλη τους θα είναι σκληρή και μακρόχρονη και είναι αποφασισμένοι να παλεύουν μέχρι την τελική δικαίωση.