ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Στη δίνη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Μιλούν στο «Ρ» αγρότες καλλιεργητές των προϊόντων που τώρα σαπίζουν στα χωράφια και τις αποθήκες και οι ίδιοι βρίσκονται στο έλεος των εμποροβιομηχάνων...

Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005

Eurokinissi

Στη δίνη της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της ΠΟΕ βρίσκονται οι φτωχομεσαίοι αγρότες της χώρας, που αυτές τις μέρες βλέπουν τη σοδειά όλης της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου να σαπίζει στα χωράφια και τις αποθήκες και το εισόδημά τους να «τραβάει την κατηφόρα».

Οι τιμές στο σύνολο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων βρίσκονται κυριολεκτικά στο «ναδίρ», αφού οι εμποροβιομήχανοι με τις πλάτες της κυβέρνησης εκμεταλλεύονται με όσους τρόπους μπορούν τους φτωχομεσαίους παραγωγούς, δίνοντας εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, τη στιγμή που εισάγουν ανεξέλεγκτα και αθρόα προϊόντα χαμηλής ποιότητας και κόστους από τρίτες χώρες.

Ο «Ρ» συνομίλησε με παραγωγούς βασικών αγροτικών προϊόντων από ολόκληρη τη χώρα, αγρότες που συμμετείχαν στα μπλόκα του συνεπούς αγροτικού κινήματος, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα με στοιχεία το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.



Eurokinissi