Λύθηκε..!
Τρίτη 16 Μάη 2000

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ χρονίζει από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αλλά, τελικά, ήταν υπόθεση ενός πρωινού για να λυθεί. Φυσικά, για το πρόβλημα της ανεργίας μιλάμε, με το οποίο ...καθάρισε ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης με τις χτεσινές εξαγγελίες του!

Σε μια συνέντευξη Τύπου ...παρέλασαν 70 και πλέον χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης, «πήξαμε» στα προγράμματα κατάρτισης, επανακατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού και εν ολίγοις αναδιαρθρώθηκε το εργατικό δυναμικό της χώρας.

Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο, αν και περιμέναμε κάτι πιο ...πρωτότυπο! Διότι, την ίδια συνταγή χρησιμοποίησαν και οι τρεις προηγούμενες κυβέρνησης. Οσο να 'ναι, από τους ανανεωμένους εκσυγχρονιστές θέλαμε κάτι πιο εντυπωσιακό.

Πάντως, τα γνωστά «κοράκια», «τρωκτικά» και οι «φαγάνες» των κοινοτικών κονδυλίων μπορούν από τώρα να τρίβουν τα χέρια τους, αφού είναι γνωστό ότι οι λεγόμενοι «ανθρώπινοι πόροι», όπως λέγονται τα κονδύλια κατάρτισης, είναι από τα πιο εύκολα να φαγωθούν.

ΕΙΠΑΜΕ ότι είναι λίγο μπερδεμένοι εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ...μάλλον το έχουν παρακάνει. Ετσι όπως τα κατάφεραν εκεί μέσα, δεν ξέρεις πια ποιος θα ...πρωτοφτιάξει κόμμα.

Τώρα μπερδέψανε στα σενάρια και τον Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μάλλον ...ιδέα δεν έχει επί του θέματος, αλλά όταν ξεκινάνε αυτά τα «μπερδέματα» όλα πλέον είναι πιθανά.

Ας κάνουν όσο μπορούν γρηγορότερα κανένα συνέδριο, γιατί αλλιώς δε θα μείνει άδειος κανένας συνεδριακός χώρος στην Αθήνα, έτσι όπως το πάνε προς διάλυση σε 10 κομμάτια.

Οσο για τα ...αδιάφορα σφυρίγματα του Καραμανλή, που γυρίζει από εδώ κι από εκεί, λέγοντας πως αυτό που τον απασχολεί είναι η αντιπολιτευτική τακτική του απέναντι στην κυβέρνηση, μάλλον ...ούτε ο Σπηλιωτόπουλος δεν τον πιστεύει.



Γρηγοριάδης Κώστας