ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Διαμαρτυρία για το οικονομικό αδιέξοδο
Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005

«Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση του δήμου», ήταν το κεντρικό σύνθημα της χτεσινής συγκέντρωσης
Με κύριο αίτημα να αποδοθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι θεσμοθετημένοι υπέρ τους πόροι που έχουν παρακρατήσει οι κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα και να καταβληθούν τα αναγκαία κονδύλια για την άσκηση των μεταφερόμενων κρατικών αρμοδιοτήτων, κάτοικοι, εργαζόμενοι και Δήμος Καματερού συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, στην οδό Φυλής.

Η συγκέντρωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο δήμος και μετά από σχετική πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων που έκανε ομόφωνα δεκτή το δημοτικό συμβούλιο, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου ήταν και χτες κλειστές. Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου αλλά και όσα δήλωσε χτες στη συγκέντρωση ο δήμαρχος, Ν. Στενός, τα οικονομικά του δήμου δε φτάνουν ούτε για την πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Οι τελευταίοι ήδη βιώνουν τις συνέπειες της κατάστασης αυτής, καθώς 119 άτομα που απασχολούνται στις εταιρίες του δήμου, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκληθεί σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, ώστε να προσδιορίσει τους τρόπους διεκδίκησης χρημάτων από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γ. Παπαναή, «μόνο διεκδικητικά μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα».