ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Κορύφωση στις 18 Μάρτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005

Από κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων, στις 20 Μάρτη, από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, τη συνεχιζόμενη κατοχή, με θύματα εκατοντάδες αθώους πολίτες, την κατάσταση στην Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, την υποδούλωση της Γιουγκοσλαβίας με το Σύμφωνο Σταθερότητας και 5 χρόνια μετά το διαμελισμό και τη σφαγή των λαών της από τον πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, θα πραγματοποιήσουν από 15 - 31 Μάρτη 2005 αντιπολεμικές συσκέψεις - συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα, την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνεται συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Οι εκδηλώσεις συνδέονται και με την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ.

Η ΠΕΔΥΕ

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης της 18ης Μάρτη, πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων, το πρόγραμμα των οποίων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

- Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης, σήμερα Παρασκευή, 18 Φλεβάρη, στις 8.30 μ.μ., σε χώρο του κτιρίου του «Φιλοπροόδου Ομίλου Υμηττού» (ΦΟΥ) (επί των οδών Αμισού - Θράκης και Σμύρνης, κοντά στην πλατεία Υμηττού). Θα μιλήσει η Καίτη Αναστασίου, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, η συμμετοχή της Ελλάδας, η αντίσταση του λαού του Ιράκ και η απάντηση του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος.

- Επιτροπή Ειρήνης Κηφισιάς, σήμερα Παρασκευή, 18 Φλεβάρη, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Τσίρος» (Γεωργίου Λύρα 41. Κηφισιά). Θα μιλήσει ο Στρατής Κουνιάς, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, με θέμα: 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - Νέες απειλές για την ειρήνη, η αντίσταση του λαού του Ιράκ, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

- Επιτροπή Ειρήνης Γούβας, την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., στο μεζεδοπωλείο «Περί Ουσίας» (Πλατεία Πλυτά 1). Θα μιλήσει ο Ανδριανός Μπούκουρης, γραμματέας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - Νέες απειλές για την ειρήνη - Η απάντηση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος.

- Επιτροπές Ειρήνης και Νεανική Δράση για την Ειρήνη Αμπελοκήπων και Πολυγώνου - Γκύζη, την Παρασκευή, 25 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πολυγώνου (Βαφειοχωρίου). Θα μιλήσει ο Θανάσης Φίλιας, πρόεδρος της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: Νέοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, απειλές για την ειρήνη, η δράση - απάντηση του φιλειρηνικού κινήματος. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου.

- Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου, τη Δευτέρα, 28 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Δωδεκανήσου 57), θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του «Καφενείου της Ειρήνης».

Συνεστίαση

Την ετήσια συνεστίασή της πραγματοποιεί η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), αύριο Σάββατο 19 Φλεβάρη, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του GREEN PARK (Μαυρομματαίων 22, Πεδίον Αρεως). Προσκλήσεις - εισιτήρια διατίθενται στα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (9-2 μ.μ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται και στις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.