Περί διαχείρισης...
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ως εγκληματική και ανεύθυνη χαρακτήρισε τη διαχείριση της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου, στην προχτεσινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους. Κι αν αναρωτιέστε γιατί, σας πληροφορούμε ότι τα βασικά πειστήρια του «εγκλήματος» συμπεριλαμβάνουν τη «δημόσια απογραφή», τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και την ατολμία της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά στις «αναγκαίες τομές».

Κατά τ' άλλα, ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα, δηλώνοντας την προσήλωσή του στην αναγκαιότητα των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών (εργασιακές σχέσεις, Ασφαλιστικό, Παιδεία, Υγεία, κλπ.) και βεβαιώνοντας (την πλουτοκρατία) ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ικανή να προωθήσει και να εφαρμόσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τα προαναφερόμενα, να ενισχύσει αποφασιστικά τον ανταγωνισμό και τη λειτουργία της «ελεύθερης αγοράς» και, μάλιστα, διατηρώντας την «κοινωνική συνοχή», χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις και αναστατώσεις.

Με άλλα λόγια, καμιά διαφωνία στην κατεύθυνση και το περιεχόμενο της ασκούμενης από τη ΝΔ αντιλαϊκής πολιτικής. Ολο το πρόβλημα βρίσκεται στη διαχείριση της ίδιας πολιτικής και, επομένως, στο ποιοι είναι οι διαχειριστές. Οι εργαζόμενοι, μέλη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.