«ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ»
Αγώνας μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις

Τα ταξικά Συνδικάτα προετοιμάζουν το επόμενο αγωνιστικό τους βήμα, την ώρα που κυβέρνηση, δικαιοσύνη και Επιθεώρηση Εργασίας καλύπτουν προκλητικά τις συνδικαλιστικές διώξεις

Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005

Η πρώτη απάντηση δόθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου στις πύλες του εργοστασίου και έπεται συνέχεια...
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τριμερούς συνάντησης εκπροσώπων της «Καραμολέγκος» και των εργαζομένων, η Επιθεώρηση Εργασίας συνέστησε στην εργοδοσία να... επανεξετάσει τις απολύσεις των δυο συνδικαλιστών, ενώ παρότρυνε τους εργαζόμενους να αναζητήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια! Επί της ουσίας, τόσο το δικαστήριο που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών το περασμένο Σάββατο, όσο και οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, επιχειρούν προς όφελος της εργοδοσίας να συγκαλύψουν την ολοφάνερη συνδικαλιστική δίωξη που εξελίσσεται στο εργοστάσιο: Η διοίκηση της «Καραμολέγκος» απέλυσε τους δυο συνδικαλιστές - μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να επιβάλλει συνδικαλιστικό άβατο και να προστατέψει τα υπερκέρδη της από οποιαδήποτε ταξική φωνή τολμάει να τα αμφισβητήσει.

Η πρώτη απάντηση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δόθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου, όταν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τα συνδικάτα της Αθήνας κράτησαν ακινητοποιημένα τα φορτηγά της «Καραμολέγκος», αποκλείοντας τις πύλες του εργοστασίου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Ούτε η προκλητική στάση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας, ούτε η κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου - την οποία κράδαινε θριαμβευτικά ο προσωπάρχης της εταιρίας Αποστολόπουλος και οι εργάτες του ΠΑΜΕ την έκαναν κουρέλι μπροστά στα μάτια του - κατάφεραν να καταστείλουν την κινητοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης που οργανώθηκε για την περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου. Η εργοδοσία, ενήμερη για την κινητοποίηση, κάλεσε τους οδηγούς να ξεκινήσουν πριν τις τρεις τα δρομολόγια, οι δυνάμεις όμως του ΠΑΜΕ βρέθηκαν από νωρίς στο χώρο του εργοστασίου και έσπασαν στην πράξη τον εργοδοτικό, απεργοσπαστικό ελιγμό.

Το μήνυμα προς την εργοδοσία ήταν σαφές: Αγώνας μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις. Η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών, μαζί με τα άλλα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας σχεδιάζουν ήδη την επόμενη κινητοποίησή τους, η οποία θα φέρει μπροστά από την πύλη της «Καραμολέγκος» πολύ περισσότερους εργάτες από εκείνους που κινητοποιήθηκαν στην πρώτη, προειδοποιητική συγκέντρωση αλληλεγγύης.