Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο

Με συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις και εξορμήσεις, οι ταξικές δυνάμεις ξεδιπλώνουν τη δράση τους σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005

Με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Φαρμάκου Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών να κηρύξουν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 17 του Μάρτη διευρύνεται ο κατάλογος των ταξικών δυνάμεων που συντονίζουν τα απεργιακά τους βήματα, με πυρήνα το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η ΠΟΛ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου, αποφάσισε επίσης την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Λογιστών για την αποδοχή από την εργοδοσία των αιτημάτων που προβάλλονται μέσα από το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης της Ομοσπονδίας για το 2005.

Απόφαση για απεργία στις 17 Μάρτη έχουν πάρει ακόμα η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και εκατοντάδες άλλα Συνδικάτα και Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος.

Μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συνεχίζονται οι πλατιές συσκέψεις που διοργανώνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλους τους νομούς, με τη συμμετοχή Συνδικάτων, Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης. Σήμερα πραγματοποιείται η σύσκεψη της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚ Χανίων, ενώ αύριο Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνουν η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Λασιθίου, στον Αγιο Νικόλαο και η Γραμματεία Πύργου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Πύργου. Τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη σε πλατιά σύσκεψη καλεί και η Γραμματεία Κεφαλονιάς του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Φωκά».

Μία από τις αφίσες του ΠΑΜΕ που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στους χώρους δουλιάς
Με στόχο να γίνει η απεργία στους κλάδους υπόθεση των ίδιων των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργαζομένων, η ΟΕΚΙΔΕ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο τρεις περιφερειακές συσκέψεις: Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο ΕΚΘ και στην Κομοτηνή την Κυριακή, 27 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο ΕΚ της πόλης. Η σύσκεψη της Αθήνας προγραμματίζεται επίσης για το Σάββατο.