Θα μας «λαλήσουν»... .
Τρίτη 1 Μάρτη 2005

Του Τάσου Αναστασίου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Ολο και περισσότερο οι τίτλοι παραπέμπουν σε κινηματογραφικές ταινίες, θρησκευτικούς ύμνους και αστυνομικά μυθιστορήματα.

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Βαβύλης θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση της ιστορίας του ελέγχονται ως ανακριβείς

Ηδη μαζεύονται πολλοί αυτοί που θα διεκδικήσουν αύριο την πατρότητα του κεντρικού σχεδιασμού αυτής της υπόθεσης, ειδικά αν το σενάριο «κάτσει» τελικά στην εκδοχή «εθνική αποστολή», αν και πολλά παραπέμπουν σε πόκερ με τελικό στόχο την επικράτηση ενός γενικευμένου κοσμοπολιτισμού.

Προς το παρόν στον ορίζοντα: συνδιαχείριση στο Αιγαίο, ανεξαρτητοποίηση στο Μαυροβούνι, απόσχιση στο Κόσσοβο, νομιμοποίηση της κατοχής στην Κύπρο. Καλά πάμε.

Παράλληλα, ο «Αμερικανός φίλος» υπενθυμίζει ότι η προσοχή πρέπει να παραμένει στραμμένη στον «εσωτερικό εχθρό», όπως αυτός έχει προσδιοριστεί ως περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το κάθε φορά επώνυμο, σ' αυτή τη φάση χαρακτηρίζεται «τρομοκράτης».

Πάντα μπροστά στις εξελίξεις η γειτονική Ιταλία, αφού παραχώρησε τα αεροδρόμιά της για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, τώρα προχώρησε και στη συγκρότηση πολιτικού Κόμματος με όραμα το αμερικάνικο Δημοκρατικό. Κάτι ήξερε η Δαμανάκη όταν έλεγε πως ο Κλίντον ανήκει στις δυνάμεις της Αριστεράς.

Στις ίδιες, πάντως, τις ΗΠΑ τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Χτες οι μαθητές του Τέξας δεν ήξεραν σε ποια χώρα βρίσκεται η Καλιφόρνια. Σήμερα αγοράζουν σαν τρελοί «ευαγγελική» λογοτεχνία.

Και μέσα στο γενικό χαμό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τη φιλοδοξία να γίνει και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ξιφουλκεί κατά της ΝΔ. Καθώς όμως έχει πάρει φόρα, εκεί που ζητά στη μία πρόταση να μη μεταφερθεί το κόστος στο ΙΚΑ, με την επόμενη χύνει την καρδάρα ζητώντας να εφαρμοστούν οι νόμοι Ρέππα, που προβλέπουν ό,τι ακριβώς εφαρμόζει η ΝΔ. Να περάσει πάραυτα από την Ακαδημία εργατοπατέρων για κατάρτιση.