ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ανεβάζει ρυθμούς το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
Τρίτη 1 Μάρτη 2005

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) μπαίνει δυναμικά στην τελική ευθεία για το μεγάλο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και την πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Χτες βράδυ, με πρωτοβουλία της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παναττική σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης για το συντονισμό και την προετοιμασία της κινητοποίησης, αλλά και παραπέρα των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν καθώς το 2005 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, 60 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, 60 χρόνια από τη ρίψη της ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι και 50 χρόνια από την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Χαιρετισμό στη χτεσινή σύσκεψη απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΕ Ε. Μαχαίρας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη το αντιπολεμικό κίνημα με τη δράση του να προλάβει τους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επισήμανε ότι το αντιπολεμικό κίνημα για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του θα πρέπει να λέει όλη την αλήθεια για το ρόλο όχι μόνο των Μπους και Μπλερ αλλά και συνολικά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, τόνισε ότι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει ανεβάσει τους ρυθμούς του. Αυτό επιβεβαιώνεται, πρόσθεσε, και με το κλίμα που έρχεται από τις περιφερειακές συσκέψεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πρέβεζα, Χαλκίδα, Τρίπολη, Ηράκλειο. Αυτό που χρειάζεται σήμερα, είπε, είναι να υπάρχει συνέχεια σ' όλη αυτή την κινητικότητα με στόχο οι Επιτροπές Ειρήνης να κάνουν άνοιγμα στο λαό και να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό και στην κινητοποίησή του.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ για το επόμενο διάστημα έχει ως εξής:

- Τετάρτη, 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

- Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

- Τετάρτη, 30 Μάρτη, 7 μ.μ. Ημερίδα με θέμα «Νέοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - Απειλή για την ειρήνη». Ομιλητές: Δ. Αλευρομάγειρος, Αντ. Κακαράς, Θ. Στοφορόπουλος.

- Σάββατο, 2 Απρίλη, 9 π.μ. Εθνικό Συμβούλιο ΕΕΔΥΕ στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

- Τετάρτη, 13 Απρίλη, εκδήλωση με θέμα «Νεολαία και Ειρήνη».

- 13 - 14 Μάη, εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών (9/5/1945) που περιλαμβάνει: Διεθνή συνάντηση αποστράτων. Διεθνή συνάντηση κινημάτων ειρήνης από Βαλκάνια και Ευρώπη.

- Κυριακή, 15 Μάη, Μαραθώνια πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην πλατεία Συντάγματος.

- 6 Αυγούστου, εκδήλωση στην Ακρόπολη για τα 60 χρόνια από τον πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι.