ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα βλέμματα στη Ν. Σμύρνη
Τετάρτη 2 Μάρτη 2005

Sportidea

Πανιώνιος και ΑΕΚ θα αγωνιστούν σήμερα για το κύπελλο
Στη Νέα Σμύρνη όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (19.00 ΝΕΤ) συγκεντρώνονται τα περισσότερα βλέμματα στη σημερινή πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου όπου εκτός της συγκεκριμένης αναμέτρησης είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, αυτό μεταξύ της Καστοριάς και του Ολυμπιακού (16.00 ΝΕΤ).

Η αναμέτρηση των δυο ομάδων της Α` Εθνικής φυσικά κλέβει την παράσταση σήμερα αφού και οι δυο αντίπαλοι διεκδικούν επί ίσοις όροις το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Οι «κυανέρυθροι» αν και πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι αντιμετωπίζουν προβλήματα με απουσίες βασικών παικτών (Εξουζίδης, Μάντζιος) ενώ και ο Ζίμοντστιτς δεν είναι απόλυτα έτοιμος, εντούτοις δε χάνουν την αισιοδοξία τους. Ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Βαζάκας αφού ανέλυσε στους παίκτες του το τι πρέπει να προσέξουν στην ΑΕΚ, τους τόνισε ότι λόγω έδρας αυτοί είναι που πρέπει να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να παλέψουν για το καλύτερο.

Στην αντίπερα όχθη, στην ΑΕΚ, αν και έχουν το πλεονέκτημα της ρεβάνς στην έδρα τους, δε σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Αλλωστε εάν αυτή επιτευχθεί συν τοις άλλοις θα αποτελέσει και ψυχολογικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Φερνάντο Σάντος ενόψει και της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα (παιχνίδια με Αρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ). Ο Πορτογάλος τεχνικός για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Η νίκη στην Καλλιθέα για το πρωτάθλημα έχει δώσει άλλον αέρα στους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα ο Σάντος προσανατολίζεται να διατηρήσει το ίδιο σχήμα όπως και στο «Ελ Πάσο» αφού έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στον αέρα βρισκόταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας αφού το γήπεδο της Καστοριάς έχει καλυφθεί από χιόνι. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή καθιστούν τη διεξαγωγή του αμφίβολη κάτι όμως που θα αποφασιστεί σήμερα. Αν αυτό συμβεί τότε το παιχνίδι σύμφωνα με τον ΚΑΠ θα πρέπει να διεξαχθεί αύριο. Στα αγωνιστικά αν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένεται να παρατάξει αρκετούς αναπληρωματικούς, πρώτος στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι να καθαρίσουν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Οι γηπεδούχοι από την άλλη παρά το δύσκολο της αποστολής τους θα κυνηγήσουν την έκπληξη.