ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις

Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη, ενώ το θέμα των ελλείψεων έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Σάββατο 5 Μάρτη 2005

Από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα εφτά λόγω έλλειψης προσωπικού
Θερμή υποδοχή επιφυλάσσουν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος σήμερα στις 10 πμ πρόκειται να επισκεφτεί το Ηράκλειο.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα που έχουν να κάνουν κύρια με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα χειρουργεία αλλά ακόμα και οι κλινικές με τον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργούν.

Εξω απ' το Νοσοκομείο οργανώνει συγκέντρωση και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10 πμ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της ιατρικής τους περίθαλψης που εδώ και 24 μήνες δεν ισχύει, λόγω της διακοπής των συμβάσεων των γιατρών με το δημόσιο. Να σημειωθεί πως οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κάτι που αρνήθηκε όμως ο Ν. Κακλαμάνης.

Ερώτηση για τα χειρουργεία

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Γ. Πατσιλινάκος και Ελπ. Παντελάκη έφεραν το θέμα των χειρουργείων του ΠΑΓΝΗ στη Βουλή με χτεσινή Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη.

Οι κενές οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι πάνω από 250 παρότι έχει αναπτυχθεί πλήρως και φτάνει πλέον στις 750 κλίνες σημειώνουν οι βουλευτές και υπογραμμίζουν: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα εφτά λόγω έλλειψης προσωπικού. Τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες από το 2004 ανέρχονται σε 1.300 ημέρες για τους τραυματιοφορείς και σε 1.200 ημέρες για το υπόλοιπο προσωπικό, οι λίστες αναμονής των χειρουργείων αυξάνονται, χειρουργεία αναβάλλονται».

Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Υγείας πότε και πώς θα δοθούν οι άδειες και τα ρεπό του προσωπικού, πότε θα λειτουργήσουν τα χειρουργικά κρεβάτια και πότε θα καλυφθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό τα κενά όλου του προσωπικού.