ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη χρήση του Μεγάρου Μουσικής
Πέμπτη 10 Μάρτη 2005

Ακόμα και το δημόσιο Πάρκο Ελευθερίας παραχωρήθηκε στο ΜΜ, για να κερδίζει από παντού και πάντες
Το σημαντικό θέμα της χρήσης του Μεγάρου Μουσικής, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή, Γιώργου Χουρμουζιάδη, στον υπουργό Πολιτισμού, με αφορμή τη διαμαρτυρία των επτανησιακών σωματείων και ομοσπονδιών που κλήθηκαν να πληρώσουν για τη χρήση του χώρου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει ότι οι παραπάνω φορείς αιτήθηκαν να τους δοθεί μια αίθουσα του Μεγάρου, για να γιορταστεί η επέτειος της Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, «μια ιστορική στιγμή στην πορεία διαμόρφωσης του ελληνικού έθνους και κράτους». Το Μέγαρο απαίτησε 16.600 ευρώ, συν 18% ΦΠΑ.

«Τα σωματεία αυτά», συνεχίζει ο Γ. Χουρμουζιάδης, «χωρίς την παραμικρή κρατική επιχορήγηση και ενίσχυση δίνουν μεγάλο αγώνα για να διατηρήσουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αξίες, να μελετηθεί η ιστορία των νησιών και να φθάσει στις νεότερες γενιές. Αξιζαν και αξίζουν κάθε προσοχής και ενίσχυσης σ' αυτή τους την προσπάθεια. Το Μέγαρο Μουσικής ουσιαστικά δημιουργήθηκε με κρατικούς πόρους, ενισχύεται συνεχώς με κάθε τρόπο. Μόνο μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2005 του χορηγούνται 15.067.000 ευρώ».

Ο κομμουνιστής βουλευτής ζητά από τον υπουργό να παρέμβει, για να αντιμετωπιστεί θετικά το αίτημα των σωματείων, και «να είναι ανοιχτό το Μέγαρο Μουσικής σε σημαντικές εκδηλώσεις φορέων και οργανισμών χωρίς αμοιβή». Τέλος, ρωτά αν η κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα «που τίθεται από διάφορες πλευρές να μην επιχορηγούνται ούτε με ένα ευρώ οι ιδιώτες για να αναπτύσσουν δραστηριότητα στον Πολιτισμό, με δεδομένη την πολύ μεγάλη σημασία του για τη διαμόρφωση αντιλήψεων και συνείδησης στους νέους και το λαό γενικότερα».