Για λίγες παραστάσεις
Παρασκευή 11 Μάρτη 2005

Οχτώ παραστάσεις με τις «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» θα δοθούν στο Θέατρο «Σφενδόνη», με την ευκαιρία της ηχογράφησής τους από τη δισκογραφική εταιρία «ΣΕΙΡΙΟΣ» (18,19,20,23-27/3).

Οι «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παιγμένες από την Αννα Κοκκίνου γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία. Πρωτοπαίχθηκαν το Μάη του 1993 και συνεχίστηκαν για τρεις συνεχείς περιόδους. Το έργο ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κύπρο, στη Γερμανία και το Λονδίνο. Συμπλήρωσε πάνω από 600 παραστάσεις και εξακολουθεί κατά διαστήματα να παίζεται, προσελκύοντας πάντα πολυπληθές κοινό.

Η Αννα Κοκκίνου επί δύο ώρες ολομόναχη στη σκηνή ζωντανεύει κείμενα του μεγάλου λογοτέχνη και μετατρέπει τη γλώσσα του πεζογραφικού κειμένου σε θεατρική. Με μοναδικό αντικείμενο ένα τραπέζι γίνεται εξαιρετική αφηγήτρια των έργων του Βιζυηνού «Το μόνο της ζωής του ταξείδιον», «Το αμάρτημα της μητρός μου», «Μοσκώβ Σελίμ», «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως», «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας», «Πρωτομαγιά». Η Αννα Κοκκίνου με τα πολλά της πρόσωπα, τις πολλές φωνές, τις διαφορετικές ηλικίες και φύλα, σε ένα ταξίδι εικόνων που συναρπάζει. Μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, φωτισμοί Φίλιππου Κουτσάφτη.