Το τεράστιο μέγεθος της πυρηνικής απειλής
Παρασκευή 19 Μάη 2000

Γρηγοριάδης Κώστας

Πολύ περισσότερο και από ανατριχιαστικά τα στοιχεία, που ανέφερε προχτές, στη διάρκεια του Πανελλήνια Ιατρικού Συνεδρίου, η πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρίας, για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής». Σε 1.500 περίπου εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι, που σκοτώθηκαν, παραμορφώθηκαν ή αρρώστησαν μέχρι σήμερα από την ανεξέλεγκτη δράση της πυρηνικής βιομηχανίας.

Ναι, δε διαβάσατε λάθος. Μιλάμε, για 1.500 εκατομμύρια ή 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές ή, αλλιώς, για το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι βιομηχανικές πυρηνικές δραστηριότητες και οι ατμοσφαιρικές πυρηνικές δοκιμές, προκάλεσαν μέχρι σήμερα παγκόσμια 500 εκατομ.. αποβολές, 5 εκατομ.. θανάτους νεογέννητων, 376 εκατομ.. καρκίνους, 587 εκατομ.. τερατογενέσεις, 5 εκατομ.. διανοητικές καθυστερήσεις.

Κι όλ' αυτά, ουσιαστικά, μέσα σε μισό και μόνον αιώνα κι ενώ οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστικοί τους εταίροι, έχοντας πλέον την αίσθηση του παντοκράτορα, βομβαρδίζουν σε κάθε ευκαιρία, με πυρηνικά όπλα, όπως οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.