1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τιμωρούν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται
Παρασκευή 19 Μάη 2000

Στιγμιότυπο από τις μεγάλες μαθητικές διαδηλώσεις ενάντια στην φασιστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Την προχτεσινή εισβολή αστυνομικών στο 1ο Λύκειο Λάρισας όπου πήραν τρεις μαθητές, μέλη του προεδρείου τους 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και τους οδήγησαν για ανάκριση στο κτίριο της αστυνομίας για τις καταλήψεις στο σχολείο τους τον περασμένο Δεκέμβρη, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την οποία θεωρεί «πράξη απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική».

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια του σχολείου ήταν αυτή που υπέδειξε στους αστυνομικούς ποιοι θα ήταν οι μαθητές, που θα ανακρίνονταν για τις καταλήψεις και ότι στην ανάκριση οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν αν οι καταλήψεις είχαν αποφασιστεί από το 15μελές και αν έγιναν ζημιές στο σχολείο στη διάρκειά τους.

«Η είσοδος των αστυνομικών, εν ώρα μαθήματος, στο σχολείο, η υπόδειξη των μαθητών από τη διευθύντρια του σχολείου, καθώς και το ότι βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις των μαθητών δείχνει ότι η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Παιδείας (εκτός και αν δεν είναι ενήμερος) είναι αποφασισμένοι να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών», αναφέρει το ΕΚ Λάρισας.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στηριζόμενοι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συνεχίζουν να «τιμωρούν» τους μαθητές που αντιτάχθηκαν και πάλεψαν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησαν μια παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους τους μαθητές. «Τους τιμωρούν γιατί θέλουν να μορφώνονται με ίσους όρους, χωρίς ταξικές διακρίσεις και φραγμούς. Γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν την "κοσμογονική" εκπαιδευτική μεταρρύθμισή τους», αναφέρει.

Το ΕΚ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους μαθητές και ότι θα στέκεται πάντα δίπλα στους αγώνες τους και καλεί όλους τους φορείς να αντιταχθούνε στο νέο κύμα αυταρχισμού της κυβέρνησης εναντίον των παιδιών μας και να ορθώσουμε όλοι μαζί Μέτωπο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.