Γαλλική Επανάσταση
Κυριακή 27 Μάρτη 2005

Ενα επικών διαστάσεων δίωρο αφιέρωμα στη «Γαλλική Επανάσταση» θα παρουσιάσει η ΕΡΤ και το HISTORY CHANNEL. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη στις 28 Μάρτη σε όλες τις χώρες που έχουν τα δικαιώματα προβολής (Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, χώρες της Λατινικής Αμερικής και Αυστραλία) και παρουσιάζει βήμα βήμα τη δραματική κλιμάκωση της επανάστασης από τη συγκρότηση της Εθνοσυνέλευσης μέχρι την έφοδο στη Βαστίλλη και από την πορεία στις Βερσαλλίες μέχρι τη σύλληψη και εκτέλεση του Λουδοβίκου 16ου και της Μαρίας Αντουανέτας.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τις κυριότερες προσωπικότητες που σφράγισαν το ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Μεταξύ αυτών ο βασιλιάς Λουδοβίκος 16ος και η Μαρία Αντουανέτα, ο Μαξιμιλιανός Ροβερσπιέρος, ο Ζορζ Δαντόν, ο Ζαν Πολ Μαρά και η Σαρλότ Κορντί (η γυναίκα που δολοφόνησε τον Μαρά).

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αναπαραστάσεις των γεγονότων, εικόνες και ζωγραφικούς πίνακες της εποχής, αναφορές από ημερολόγια, καθώς και σχολιασμό ιστορικών που κάνουν ζωντανή την αφήγηση (Δευτέρα, ΕΤ-1, 18.00).